Ειδήσεις Internet YouTube : "Η Nintendo πρέπει να αλλάξει πολιτική προς τους YouTubers"

YouTube : "Η Nintendo πρέπει να αλλάξει πολιτική προς τους YouTubers"

Friday, 17 Nov 2017  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e4/53/74/nintendo-vs-youtube-45-1510948692.jpg
 

YouTube : "Η Nintendo πρέπει να αλλάξει πολιτική προς τους YouTubers"

Έμμεσες "σπόντες" της Google για το affiliate program.

Οι YouTubers έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα προς την Nintendo, ειδικά μετά τους κανονισμούς που έβγαλε η τελευταία σχετικά με το monetization. Πλέον το YouTube παίρνει έμμεσα θέση υπέρ των YouTubers μέσω νέων δηλώσεων.

Καταρχήν μέχρι τώρα θυμίζουμε ότι η Nintendo:
- Έχει το δικό της affiliate πρόγραμμα, με το οποίο αποκτά επιπλέον έσοδα από τους YouTubers, πέραν αυτών που αποκομίζει ήδη η Google.
- Κάνει flag όσα βίντεο στο YouTube παρουσιάζουν καθαρό βίντεο και ήχο από games της, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
- Πρόσφατα απαγόρευσε στους YouTubers που συνεργάζονται στο δικό της affiliate πρόγραμμα να κάνουν livestream στα games της.

Πλέον, ο Ryan Wyatt, επικεφαλής του τμήματος Gaming του YouTube, δήλωσε ότι η Nintendo θα πρέπει να συνεργαστεί καλύτερα με τους YouTubers στο θέμα του monetization. Το YouTube και η Nintendo έχουν συχνές συζητήσεις επί του θέματος και προσπαθούν να βρουν λύση για να επωφεληθεί ταυτόχρονα τόσο ο publisher όσο και οι YouTubers.

Ο Wyatt δήλωσε συγκεκριμένα: "Αφιερώνουν πολύ χρόνο στο πως θα προσεγγίσουν τους YouTubers και πως θα ελέγξουν το monetization. Οι YouTubers μπορούν ήδη να κάνουν livestream σε games της Nintendo και να τα κάνουν monetize μέσω των υπηρεσιών μας. Αυτό θα πρέπει να είναι περισσότερο ένα ερώτημα προς την Nintendo για το τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βελτιώσουν τον τρόπο που δουλεύουν με τους YouTubers".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το YouTube κρατάει το 40% των εσόδων από τα βίντεο και ο YouTuber το 60%. Αν όμως ο YouTuber βρίσκεται στο Nintendo Creators Program τότε το ποσοστό του θα μειωθεί. Παράλληλα, αν δεν υπογράψετε για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα της Nintendo, τότε πιθανότατα η Ιαπωνική εταιρεία θα κάνει copyright claim στα βίντεό σας κι έτσι δεν θα μπορέσετε να έχετε έσοδα από αυτά. Τέλος, η Nintendo είναι η μόνη εταιρεία παγκοσμίως με δικό της affiliate program στο YouTube. Όλες οι άλλες εταιρείες επιτρέπουν το ελεύθερο ανέβασμα βίντεο με τα games τους.

Διαβάστε τι ισχύει για το Nintendo YouTube Creators Program. Συζητήστε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 18/11/2017 12:01
Η nintendo πρέπει να αρχίσει να αλλάζει πολιτική.
Notification