Ειδήσεις Internet Η Uber απέκρυψε την παραβίαση των δεδομένων της

Η Uber απέκρυψε την παραβίαση των δεδομένων της

Friday, 24 Nov 2017  | in Internet | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a4/e5/15/uber-1-1511513272.jpg
 

Η Uber απέκρυψε την παραβίαση των δεδομένων της

Εκτέθηκαν τα στοιχεία 57 εκατομμυρίων χρηστών και οδηγών.

 

Η Uber απέκρυψε την παραβίαση τον δεδομένων 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών από hackers, πληρώνοντας τους 100 χιλιάδες δολάρια για να σιωπήσουν και να τα διαγράψουν.

Ο πρώην chief executive της εταιρείας Travis Kalanick “έσπασε” την σιωπή του και μίλησε για το συμβάν ισχυριζόμενος πως γνώριζε για την παραβίαση αυτή και πως η εταιρεία έδωσε χρήματα στους hackers τόσο για να διαγράψουν τα δεδομένα που απέσπασαν, όσο για να μην μιλήσουν ποτέ για το γεγονός.

Περίπου 600 χιλιάδες ήταν οι οδηγοί-θύματα των οποίων τα ονόματα, οι ηλεκτρονικές και πραγματικές διευθύνσεις και τα κινητά του βρέθηκαν και εκτέθηκαν στην δημοσιότητα.

Αφότου αποκαλύφθηκε το συμβάν τον λόγο πήρε ο Dara Khosrowshahi, τωρινός chief executive της Uber και δήλωσε: “Ενώ δεν έχουμε δει στοιχεία περί απάτης ή κατάχρησης που συνδέονται με το περιστατικό, παρακολουθούμε τους λογαριασμούς που έχουν επηρεαστεί και τους έχουμε επισημάνει για επιπλέον προστασία από κινδύνους. Τίποτα από αυτά έπρεπε να είχε συμβεί και δεν θα πω δικαιολογίες γι’ αυτό. Παρ’ ότι δεν μπορώ να σβήσω το παρελθόν, μπορώ να διαβεβαιώσω κάθε εργαζόμενο του Uber ότι μάθαμε από τα λάθη μας.

Με την εμφάνιση του γεγονότος στην δημοσιότητα είχαμε και την αποχώρηση του Joe Sullivan, που ήταν chief security officer στην Uber. Η Uber δεν επιβεβαίωσε τις ακριβείς λεπτομέρειες των hacks - και δεν είναι γνωστό ποιες χώρες επηρεάστηκαν - αλλά σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, δυο hackers είχαν πρόσβαση σε μια ιδιωτική περιοχή του Github.

Από εκεί φαίνεται πως βρήκαν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του Uber με τις υπηρεσίες Amazon Web Services. Το AWS είναι μια υπηρεσία cloud computing που χρησιμοποιείται από εταιρείες για την αποθήκευση δεδομένων. Φυσικά αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον κόσμο δεν είναι το hack αυτό καθ’ αυτό, αλλά η προσπάθεια της να αποκρύψει το γεγονός.

Διαβάστε επίσης για το hacking τριών εκατομμυρίων emails στο Yahoo και συζητήστε για το συμβάν του Uber στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 25/11/2017 18:18
Όσα χρήματα και να πλήρωσαν τελική αποκαλύφθηκαν.Π οιά θα είναι η τιμωρία άραγε;
Notification