Ειδήσεις Internet Συνελήφθη ο 67χρονος email scammer που το έπαιζε "Νιγηριανός πρίγκιπας"

Συνελήφθη ο 67χρονος email scammer που το έπαιζε "Νιγηριανός πρίγκιπας"

Tuesday, 02 Jan 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (4 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/84/92/d0/a-man-looking-at-the-camera-michael-neu-was-arrested-on-wire-fraud-and-money-laundering-charges-816330--87-1514910543.jpg
 

Συνελήφθη ο 67χρονος email scammer που το έπαιζε "Νιγηριανός πρίγκιπας"

Έκλεβε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Το spamming τα τελευταία χρόνια έχει κορυφώσει, καθώς κάθε λογής απατεώνας στήνει επιχειρήσεις μαζικής αποστολής email κάνοντας scan το Google.

Κατά καιρούς θα είχατε λάβει email από έναν υποτιθέμενο "Νιγηριανό πρίγκιπα" που σας ζητάει χρήματα. Ο συγκεκριμένος απατεώντας λοιπόν συνελήφθη. Δεν είναι ούτε νιγηριανός, ουτε πρίγκιπας. Πρόκειται για τον 67χρονο Michael Neu από το Slidell της Louisiana των ΗΠΑ, ο οποίος είχε 269 κατηγορίες για διαδικτυακή απάτη και ξέπλημα μαύρουχρήματος.

Ο Neu μεσολαβούσε ώστε να δώσει χρήματα στους συνεργάτες του από τα 269 ανυποψίαστα θύματά του (και προφανώς εκατοντάδες ακόμη που δεν τον κατήγγειλαν). Πολλοί από τους συνεργάτες του όντως ζούσαν στη Νιγηρία, προκειμένου ο Neu να μπορεί να επιδείξει τραπεζικό λογαριασμό στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο Michael Neu αποκτούσε πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων του και έκλεβε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με το WGNO. Πολλοί από τους συνεργάτες του δρούσαν εκτός της Αμερικής και ήταν δύσκολο να εντοπιστούν. Ευτυχώς το αστυνομικό τμήμα του Slidell σε συνεργασία με το τμήμα διαδικτυακών υποθέσεων της Αμερικής κατάφερε να συλλάβει τον εγκέφαλο, που κρατούσε μέχρι και προσωπικά στοιχεία των θυμάτων του, όπως ταυτότητες, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.α.

Θυμίζουμε ότι καμία εταιρεία δεν ζητάει χρήματα με links μέσω email και ότι κατά 99% τα συγκεκριμένα emails αποτελούν απάτη και θα πρέπει να τα διαγράφετε άμεσα. Υπάρχουν μέχρι και ψεύτικα emails από τράπεζες που αναφέρουν ότι έχετε δήθεν κλειδωθεί εκτός του λογαριασμού σας. Ακόμα και η εφορία ή οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων, όταν σας στέλνουν email, δεν δίνουν link αλλά σημειώνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών σε ελληνικές τράπεζες τους οποίους μπορείτε να επαληθεύσετε εύκολα.

 

Δείτε ακόμη τα 10 δημοφιλέστερα gaming trailers στο YouTube για το 2017. Συζητήστε για το YouTube στο παρακάτω forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 02/01/2018 19:45
Σύμφωνα με τα email που έχω λάβει από τον παραπάνω κύριο, ο πρίγκηπας μου χρωστάει κάτι εκατομμύρια, δύο βίλες και μια πετρελαιοπηγή. Δέχομαι και bitcoins ή Steam cards.
#2 TheReaper (Level 21) 02/01/2018 23:04
Quoting geololj:
Σύμφωνα με τα email που έχω λάβει από τον παραπάνω κύριο, ο πρίγκηπας μου χρωστάει κάτι εκατομμύρια, δύο βίλες και μια πετρελαιοπηγή. Δέχομαι και bitcoins ή Steam cards.

Άμα στα δώσει σε είδος θα σου είναι αρκετά; Νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα ρευστού για λίγο καιρό xD
#3 ashbringer (Level 25) 03/01/2018 08:10
Ρε τον τύπο τι έκανε.Την πλήρωσε τελικά την εξυπνάδα του.
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 03/01/2018 10:00
Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να την πατήσεις έτσι! Ευτυχώς τον έπιασαν!
Notification