Ειδήσεις Internet Δημιουργοί Twitch viewbot θα πληρώσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο

Δημιουργοί Twitch viewbot θα πληρώσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο

Thursday, 25 Jan 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8d/d9/00/Twitch-Tackles-View-Bots-15-1516913930.jpg
 

Δημιουργοί Twitch viewbot θα πληρώσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο

Χρέωναν 600 ευρώ το μήνα για την χρήση του.

Οι δημιουργοί ενός Twitch viewbot που επέτρεπε σε Twitch streamers να αυξήσουν πλασματικά τους ταυτόχρονους viewers τους, θα πληρώσουν πρόστιμο 1,4 εκατομμύρια δολάρια (1,1 εκατομμύρια ευρώ).

Το bot βοηθούσε μικρά κανάλια να συμπληρώσουν τους απαιτούμενους ελάχιστους viewers για να λάβουν το Subscribe button του Twitch, αλλά και να ανέβουν πιο πάνω στις σχετικές λίστες με τα μεγαλύτερα κανάλια ανά παιχνίδι, συνεπώς να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τους πραγματικούς χρήστες τους. Κάτι τέτοιο συνιστά παράβαση συμφωνίας με το Twitch.

Οι κατηγορίες αφορούν τους Michael και Katherine Anjomi, αλλά και άλλους κατηγορούμενους. Κατατέθηκε το 2016. Οι Anjomis, βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, χρέωναν 600 ευρώ/μήνα για τις υπηρεσίες τους μέσα από τα sites Shoptwitch.com, Twitchshop.com και Twitchstreams.org. Οι κατηγορίες κάνουν λόγο για κακές εμπειρίες των viewers του Twitch.tv και πτώση της φήμης του site, αλλά και δυσκολία προσέγγισης και διατήρησης νέου κοινού.

Οι δημιουργοί του bog δεν αμύνθηκαν των κατηγοριών τους. Θα πληρώσουν για αρχή 44.000 ευρώ για ζημιές στο Twitch και άλλα 1,06 εκατομμύρια ευρώ για τα έσοδα που έλαβαν από την πώληση των υπηρεσιών τους. Παράλληλα, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν άμεσα τις υπηρεσίες παροχής bot, να δώσουν τα domain names τους στο Twitch και να μην ξαναχρησιμοποιήσουν το Twitch, ούτε καν για νόμιμους σκοπούς. Τέλος, τους απαγορεύθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσουν viewbots στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη για τον Twitch spammer στον Καναδά που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 26/01/2018 19:07
Κανείς ποτέ δεν κέρδισε κλέβοντας.
#2 TheReaper (Level 21) 27/01/2018 00:36
Quoting ashbringer:
Κανείς ποτέ δεν κέρδισε κλέβοντας.

Δεν έχεις ακούσει για τον DB Cooper?
Notification