Ειδήσεις Internet Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Sunday, 15 Apr 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3f/58/68/mark-zuckerberg-congress-50-1523804181.jpg
 

Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Σύμφωνα με ομολογία του Zuckerberg.

 

Σε σχετική παραπομπή του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσσο, ο ισχυρός άνδρας του Facebook κατηγορήθηκε ότι η πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα από χρήστες που δεν έχουν κάνει εγγραφή αλλά απλά ανοίγουν το site για να δουν είτε κάποιο εγγεγραμμένο προφίλ, είτε κάποια άλλη σελίδα.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η καταγραφή δεδομένων από μη εγγεγραμμένους χρήστες "γίνεται για λόγους προστασίας της πλατφόρμας". Οι μη εγγραμμένοι χρήστες γίνονται ωστόσο αντικείμενο στόχου σε διαφημίσεις σε άλλα sites, ακόμα κι αν δεν έχουν συναινέσει σε αυτή την ενέργεια. Αυτό γίνεται μέσω των λεγόμενων "Shadow profiles", τα οποία χρησιμεύουν για να καταγράφονται τα δεδομένα των non-registered χρηστών.

Συνολικά έχουν καταγραφεί δεδομένα 87 εκατομμυρίων μη εγγεγραμμένων χρηστών χωρίς την συναίνεσή τους. Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε τα ερωτήματα που επέβαλε ο Ben Luján, εκ μέρους του Κογκρέσσου. Υπάρχουν περί τα 29.000 data points που χρησιμοποιούνται για την συλλογή δεδομένων και ο 33χρονος ιδιοκτήτης του Facebook δήλωσε ότι "δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό".

Αυτό εξηγεί πως γίνεται να βλέπετε φωτογραφίες ή εισιτήρια μιας χώρας και μετά να σας εμφανίζονται οι αντίστοιχες διαφημίσεις στο Facebook.

Δείτε ακόμη την καμπάνια Women in Gaming στο Facebook και συζητήστε για το δημοφιλές social network στο παρακάτω forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification