Ειδήσεις Internet Κλείνει το Google+: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52,5 εκατομμυρίων χρηστών

Κλείνει το Google+: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52,5 εκατομμυρίων χρηστών

Tuesday, 11 Dec 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6f/db/9a/google2B-rip-88-1544555334.jpg
 

Κλείνει το Google+: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52,5 εκατομμυρίων χρηστών

Λουκέτο νωρίτερα.

Τον Οκτώβριο η Google ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το Google+ τον Αύγουστο του 2019, καθώς βρήκε κάποιο bug που αποκάλυψε στοιχεία 500.000 χρηστών του συγκεκριμένου social network. Το περιστατικό αυτό συνέβαινε επί τρία χρόνια.

Χθες η Google ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη bug στο API του Google+, το οποίο αποτελούσε μέρος του update που έγινε στις 7 Νοεμβρίου, εξέθεσε στοιχεία 52,5 εκατομμυρίων χρηστών! Το πρόβλημα διορθώθηκε έξι ημέρες μετά, στις 13 Νοεμβρίου. Η Google δήλωσε ότι δεν έχει ενδείξεις που να αναφέρουν αν στα στοιχεία αυτά είχε κάποιος πρόσβαση. Επίσης, ο τερματισμός του Google+ θα γίνει τελικά νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019 (προφανώς ώστε η Google να γλιτώσει τα χειρότερα), ενώ η πρόσβαση στο Google+ API θα διακοπεί σε 90 ημέρες.

Τα στοιχεία των 52,5 εκατομμυρίων χρηστών που φαίνονταν δημόσια ήταν ονοματεπώννυμο, ηλικία email και επάγγελμα, καθώς επίσης και ορισμένα δεδομένα από προφίλ τα οποία έβλεπαν οι χρήστες επί προσωπικού. Ευτυχώς δεν εκτέθηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών ή κωδικοί ή security numbers από social networks.

Δείτε ακόμη την υπηρεσία game streaming της Google στον Chrome και συζητήστε για την Google στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification