YouTube 360°

Hot
Νίκος Νικολαίδης

Νίκος Νικολαίδης  

I reject your reality and substitute my own!
 
0.0 ()
1
YouTube 360°

YouTube 360°

Το YouTube προσθέτει στις υπηρεσίες του ζωντανή αναμετάδοση βίντεο 360° μοιρών.

Η Google ανακοίνωσε ότι συγκεκριμένες συναυλίες στο φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια, θα είναι οι πρώτες που θα έχουν εξοπλισμό Virtual Reality, τον οποίο θα μπορούν να εκμεταλλευτούν ώστε να κάνουν live αναμετάδοση βίντεο 360 μοιρών

Επίσης ανακοινώθηκε η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας Spatial Audio που θα σας επιτρέπει να ακούσετε την αγαπημένη σας συναυλία σαν να βρίσκεστε οι ίδιοι εκεί, κάνοντας την εμπειρία πιο ρεαλιστική. Όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη καινοτομία θα κάνει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας ακόμα καλύτερη. Οι ανακοινώσεις έγιναν την ίδια ώρα που λάμβανε χώρα το συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Εκφωνητών (National Association of Broadcasters) στο Λας Βέγκας, όπου νέα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας λανσάρονταν στην αγορά. Οι GoPro, Adobe και Sky Italia είναι μόνο ορισμένες από τις εταιρείες που παρουσίασαν νέες τεχνολογίες και προϊόντα στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την τεχνολογία των βίντεο 360 μοιρών παρακάτω:

Το YouTube βέβαια εδώ κι ένα χρόνο περίπου, έχει κάνει εφικτή την δυνατότητα αναπαραγωγής διαδραστικών βίντεο 360 μοιρών. Αν χρησιμοποιείτε laptop ή PC, θα μπορείτε να αλλάξετε την γωνία θέασης απλά σέρνοντας το ποντίκι σας πάνω στο βίντεο ανάλογα με το τι θέλετε να δείτε. Αν είστε από smartphone η εμπειρία είναι πιο συναρπαστική, γιατί η τεχνολογία εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες του κινητού σας (gyroscope) και με αυτόν τον τρόπο η γωνία θέασης θα αλλάζει σύμφωνα με το που στρέφετε την συσκευή σας. Μάλιστα, αν έχετε κάποιο φθηνό VR headset (όπως το Google Cardboard), μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας επάνω σε αυτό για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία των βίντεο στις 360 μοίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έπρεπε να ανεβάσετε πολλά διαφορετικά αρχεία ώστε το YouTube να επεξεργαστεί το βίντεο και να μπορείτε να το δείτε σε 360 μοίρες. Με την καινούρια τεχνολογία τα πράγματα γίνονται πιο απλά, αφού μπορείτε να κάνετε upload ένα αρχείο, το όποιο το έχετε ήδη επεξεργαστεί στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε (Premier Pro/Final Cut κτλπ).

NAB-Show2

Διαβάστε περισσότερα για τον πρώτο διαγωνισμό για YouTubers στην Ελλάδα και δείτε τους Έλληνες YouTubers στο meeting της Google. Συζητήστε για το YouTube και διαφημίστε τα βίντεό σας στο YouTube subforum.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DestroyerGR (Level 18) 24/04/2016 15:37
τέλεια τώρα θα μπορούμε να δούμε καλύτερα video τύπου tabletop κλπ. χωρίς 45 κάμερες
#2 ashbringer (Level 25) 25/04/2016 10:18
Διασκέδαση σε άλλο επίπεδο.Πραγματ ικά η εμπειρία θα είναι μοναδική.