Ειδήσεις Internet Κίνα: Nόμος που μπλοκάρει sites και ταινίες

Κίνα: Nόμος που μπλοκάρει sites και ταινίες

Thursday, 06 Jul 2017  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a3/07/e8/China-Firewall2SS1464028810-88-1499342340.jpg
 

Κίνα: Nόμος που μπλοκάρει sites και ταινίες

Αντιδράσεις από δημοσιογράφους και παραγωγούς ταινιών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα έκανε ένα νέο βήμα προς την λογοκρισία, καθώς έβαλε σε εφαρμογή μια νέα σειρά μέτρων προς ειδησεογραφικά sites, bloggers, δημιουργούς ταινιών και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα επέβαλε νόμο ο οποίος απαιτεί από κάθε μέσο που δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet να "σέβεται βασικές σοσιαλιστικές αξίες". Ως εκ τούτου, από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει επιχείρηση ελέγχου κάθε ταινίας, εγγράφου, αθλητικής ή εκπαιδευτικής δραστηριότητας που υπάρχει online. Η Κίνα θα απαγορεύσει όλα τα περιεχόμενα βίας, ναρκωτικών και ομοφυλοφιλίας στη χώρα. Ακόμα και παραστάσεις όπως οι Carmen και Othello, θεωρητικά θα πρέπει να απαγορευθούν από το Internet της χώρας.

Η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχει διστάσει να κλείσει ακόμα και 60 λογαριασμούς διάσημων στα social media, στα πλαίσια της λογοκρισίας της. Από τα μέτρα της χώρας δεν ξέφυγε ούτε ο λογαριασμός του Zhuo Wei που είχε 7 εκατομμύρια ακόλουθους. Ασφαλώς όσα μέσα δεν έχουν έδρα στην Κίνα απλά μπλοκάρονται από τους κεντρικούς servers της χώρας, αφού η νομοθεσία ισχύει μόνο εντός των συνόρων.

Δείτε την απαγόρευση σε 3 livestream sites και την ραγδαία άνοδο των πωλήσεων του gaming στην Κίνα, η οποία κατέχει το 1/4 της παγκόσμιας αγοράς.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Alexakos1993 (Level 3) 06/07/2017 15:51
Μιας και όλη η πολιτική της σέβεται της "βασικές Σοσιαλιστικες άξιες" έπρεπε να επεκταθεί και στο Ίντερνετ χαχαχαχαχα. Στα 2 από τα 3 με βρίσκει σύμφωνο μέσα σε εισαγωγικά πάλι, συμφωνώ στα Sites με βία και ναρκωτικά γιατί έχει παραγίνει το κακό με τα μηνύματα που περνάνε στα παιδιά, διαφωνώ στο θέμα της ομοφυλοφιλίας γιατί είναι προσωπική επιλογή που στην τελική δεν επηρεάζει την ζωή άλλου ανθρώπου πέρα από αυτόν που είναι ομοφυλόφιλος.

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να υπάρχει ένα είδος λογοκρισίας και στο διαδίκτυο γιατί είναι ένα μέσο διαπαιδαγώγησης των μαζών και πρέπει να ελέγχεται τι μηνύματα αντλούν τα παιδιά μας μέσα από αυτό, αλλά και πάλι λογοκρισία σε πολύ σοβαρά θέματα που βάζουν σε κίνδυνο την κοινωνία και όχι τις προσωπικές ελευθερίες!
Notification