Ειδήσεις Internet Cosmote Fiber: Έρχονται οι οπτικές ίνες

Cosmote Fiber: Έρχονται οι οπτικές ίνες

Wednesday, 15 Nov 2017  | in Internet | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (1 σχόλιο)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/bc/14/a3/COSMOTE20Fiber-33-1510758613.jpg
 

Cosmote Fiber: Έρχονται οι οπτικές ίνες

Ταχύτητες έως 1Gbps και κάλυψη 2.5 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η Cosmote ανακοίνωσε την διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του δικτύου οπτικών ινών με ταχύτητες έως 1Gbps.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της εταιρείας, με μήκος διαδρομής 43.000 χιλιομέτρων, το Cosmote Fiber δίνει την δυνατότητα σε 2.5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες με ταχύτητες που φτάνουν έως το 1Gbps. Μέσω του δικτύου οπτικών ινών, η Cosmote σημειώνει ότι δημιουργούνται νέες προοπτικές για την επιχειρηματικότητα, την ιατρική, την εκπαίδευση, τον πολιγισμό, την οικονομία, της δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και την ψυχαγωγία.

Εφόσον η μετάβαση σε υποδομές νέας γενιάς επιτευχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ έως και 4%, να δημιουργήσει πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την χώρα να ενταχθεί στους Ψηφιακούς Πρωτοπόρους μέχρι το 2030. Επιπλέον, η Cosmote αναφέρει ότι τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως το cloud, η τεχνητή νοημοσύνη, το virtual reality, το 3D printing και τα αυτόνομα ρομπότ.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι επενδύσεις του νέου επενδυτικού πλάνου για οπτικές ίνες και δίκτυα μέχρι το 2020 θα φτάσουν τα 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του έργου, περίπου 2.9 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα (δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας), θα έχουν πρόσβαση στο Cosmote Fiber. Τελικός στόχος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι μέσω του Fiber to the Home.

Συζητήστε για το Cosmote Fiber στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 16/11/2017 16:41
Μακάρι το συντομότερο όλα τα σπίτια και εταιρείες που δεν έχουν οπτικές ίνες να καλυφθούν.Είναι κρίμα εν έτη 2017 να είμαστε τόσο πίσω.
Notification