Ειδήσεις Internet Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Sunday, 15 Apr 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3f/58/68/mark-zuckerberg-congress-50-1523804181.jpg
 

Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες

Σύμφωνα με ομολογία του Zuckerberg.

Το Facebook κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα περιήγησης χρηστών χωρίς την θέλησή τους και συγκεκριμένα από το 2014 σε συνεργασία με την εταιρεία Cambridge Analytics. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν αρχικά σε μια προσπάθεια άσκησης επιρροής στη γνώμη ψηφοφόρων για χάρη πολιτικών προσώπων που προσλάμβαναν την συγκεκριμένη εταιρεία. Η συλλογή δεδομένων χωρίς την θέληση χρηστών ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015 σε άρθρο του Guardian, ενώ πρόσφατα στις 17 Μαρτίου 2018, αμφότερα τα μέσα New York Times και Guardian ανέφεραν ότι τα δεδομένα αυτά των χρηστών διέρρευσαν στο Internet.

Τα δεδομένα που γνώριζε και έδωσε το Facebook αφορούσαν τα προφίλ χρηστών, τα likes τους σε Facebook pages, η ημερομηνία γέννησής τους και η πόλη τους. Σε ορισμένους χρήστες εξετάστηκαν ακόμα και το News Feed των ειδήσεων που βλέπουν, το timeline του προφίλ τους και τα προσωπικά μηνύματά τους.

Παραπομπή του Mark Zuckerberg
Σε σχετική παραπομπή του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσσο, ο ισχυρός άνδρας του Facebook κατηγορήθηκε ότι η πλατφόρμα του συλλέγει δεδομένα από χρήστες που δεν έχουν κάνει εγγραφή αλλά απλά ανοίγουν το site για να δουν είτε κάποιο εγγεγραμμένο προφίλ, είτε κάποια άλλη σελίδα.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η καταγραφή δεδομένων από μη εγγεγραμμένους χρήστες "γίνεται για λόγους προστασίας της πλατφόρμας". Οι μη εγγραμμένοι χρήστες γίνονται ωστόσο αντικείμενο στόχου σε διαφημίσεις σε άλλα sites, ακόμα κι αν δεν έχουν συναινέσει σε αυτή την ενέργεια. Αυτό γίνεται μέσω των λεγόμενων "Shadow profiles", τα οποία χρησιμεύουν για να καταγράφονται τα δεδομένα των non-registered χρηστών.

Συνολικά έχουν καταγραφεί δεδομένα 87 εκατομμυρίων μη εγγεγραμμένων χρηστών χωρίς την συναίνεσή τους. Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε τα ερωτήματα που επέβαλε ο Ben Luján, εκ μέρους του Κογκρέσσου. Υπάρχουν περί τα 29.000 data points που χρησιμοποιούνται για την συλλογή δεδομένων και ο 33χρονος ιδιοκτήτης του Facebook δήλωσε ότι "δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό".

Αυτό εξηγεί πως γίνεται να βλέπετε φωτογραφίες ή εισιτήρια μιας χώρας και μετά να σας εμφανίζονται οι αντίστοιχες διαφημίσεις στο Facebook.

Δείτε ακόμη την καμπάνια Women in Gaming στο Facebook και συζητήστε για το δημοφιλές social network στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification