Ειδήσεις Internet Η Charter πλήρωσε βαρύ πρόστιμο για ταχύτητες Internet που δεν τήρησε

Η Charter πλήρωσε βαρύ πρόστιμο για ταχύτητες Internet που δεν τήρησε

Wednesday, 19 Dec 2018  | in Internet | Γράφτηκε από τον Δημήτρης Μίχος   | (2 σχόλια)
Δημήτρης Μίχος

Δημήτρης Μίχος  

περιμένοντας το The last of us 2
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/82/9a/d3/tqgAbF3EjE9TJKxwsfPhPZ-650-80-97-1545222820.jpg
 

Η Charter πλήρωσε βαρύ πρόστιμο για ταχύτητες Internet που δεν τήρησε

174 εκατομμύρια δολάρια σύνολο, κατέβαλε ήδη το 1/3.

Η Charter Communications έχει συμφωνήσει σε μία ρύθμιση όπου θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των 62,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε εξαπατημένους πελάτες στην Νέα Υόρκη. Ο γενικός εισαγγελέας του κράτους ανακοίνωσε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιστροφή χρημάτων σε καταναλωτές από ένα πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ και πως αυτό είναι μόνο το 1/3 από το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλει.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή κατά της Charter τον Φεβρουάριο του 2017, αναφέροντας πως η εταιρία έλεγε ψέματα σχετικά με τις ταχύτητες Internet. Η δικογραφία αναφέρει ότι η Charter λειτούργησε αρχικά ως Time Warner Cable και στη συνέχεια υπό το σήμα της εταιρίας Spectrum απέτυχε να παραδώσει τις ταχύτητες Internet που διαφήμιζε και υποσχόταν.

Η Spectrum-TWC απέτυχε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει και μάλιστα σκόπιμα καθώς έδωσε σε ένα μεγάλο αριθμό συνδρομητών μόντεμ παλαιότερης γενιάς, τα οποία δεν ήταν σε θέση να επιτύχουν τις ταχύτητες που η εταιρία υποσχόταν. Η δίκη έχει πλέον διευθετηθεί και η Charter θα αναγκαστεί να δώσει το ποσό των 174 εκατομμυρίων δολαρίων για εξαπάτηση συνδρομητών Διαδικτύου. Αυτό περιλαμβάνει άμεσες επιστροφές σε περισσότερους από 700.000 συνδρομητές, ο κάθε ένας θα λάβει ένα ποσό μεταξύ 75 και 150 δολαρίων. Πέρα όμως από το χρηματικό ποσό η εταιρία θα δώσει πρόσβαση σε premium κανάλια και άλλες υπηρεσίες εντελώς δωρεάν ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 2,2 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές.

Όλη αυτή η υπόθεση θα πρέπει να "ξυπνήσει" τις εταιρίες που εξυπηρετούν πολίτες της Νέας Υόρκης, καθώς εάν δεν εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους τότε θα χρειαστεί να πληρώσουν το τίμημα όπως η Charter.

Διαβάστε επίσης ποια sites μπλοκαρίστηκαν στην Ελλάδα, επίσης πείτε μας την άποψη σας στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DimutriKs (Level 16) 20/12/2018 00:30
Αν γινόταν κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα το 90% των χρηστών θα είχε αποζημιωθεί και αν πάμε προ οπτικών ινών άστο...
#2 akiszax (Level 21) 20/12/2018 11:04
χάλασε και η Νέα Υόρκη...Ελλάδα έγινε! :P
Notification