Ειδήσεις Internet Alphastar: AI από το StarCraft 2 για online αγώνες

Alphastar: AI από το StarCraft 2 για online αγώνες

Thursday, 11 Jul 2019  | in Internet | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b7/98/d3/StarCraft-2-GameWorld-16-1562843786.jpg
 

Alphastar: AI από το StarCraft 2 για online αγώνες

Καταγράφει τις συνθήκες διεξαγωγής των matches.

Η συγκεκριμένη AI τεχνολογία αποτελεί μια πειραματική δομική της εταιρίας artificial intelligence της Google, DeepMind, με σκοπό να παίρνει μέρος σε διάφορα matches για την συλλογή πληροφοριών.

Συγκεκριμένα η AlphaStar AI έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ώστε να παίζει StarCraft 2 και τον περασμένο Ιανουαρίου υποβλήθηκε σε κάποια ακομα τεστ εκτός Ευρώπης, με τρομερή απόδοση. Έτσι μέρος του προγράμματος της μελέτης artificial intelligence τεχνολογιών, η AlphaStar θα αρχίσει να συμμετέχει σε κάποια παιχνίδια του StarCraft 2 στην Ευρώπη. Η AI θα λειτούργει απολύτως ανώνυμα μέσα στο παιχνίδι, ούτος ώστε οι παίκτες να μην γνωρίζουν ότι την αντιμετωπίζουν. Ωστόσο στα σκαμπανεβάσματα σε περίπτωση ήττας ή νίκης απέναντι της, ισχύουν κανονικά για το MMR.

Με την σειρά της η Blizzard θέλησε να εξηγήσει ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι: " Η ανωνυμία της AlphaStar στο παιχνίδια βοηθά στην διασφάλιση των αποτελεσμάτων της πειραματικής αυτής διαδικασίας που θέλουμε να εκτελέσουμε, ώστε η εμπειρία της AI να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο ένα αληθινό 1v1 ladder match του StarCraft. Βοηθά επίσης στην διασφάλιση ότι όλα τα matches θα παίζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Η DeepMind θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας σε σχετικό επιστημονικό paper, μαζί με τα replays των matches που συμμετείχε η AlphaStar".
Τα πειράματα που θα λάβουν χώρα σε 1v1 matches από την AI θα είναι αρκετά και θα αφορούν τρία factions του παιχνιδιού. Η AI θα καταλαβαίνει που κινείται στον χάρτη χρησιμοποιώντας μια οπτική τύπου κάμερας ώστε να τον αναλύει. Έτσι δεν θα έχει καμία ιδέα για το τι συμβαίνει εκτός της οπτικής της από τον χάρτη. Ωστόσο θα έχει περισσότερους περιορισμούς στις κινήσεις της, ανά λεπτό και ανά δευτερόλεπτο, από όσο είχε τον Ιανουάριο στα προηγούμενα πειράματα.

Η υπηρεσία της AI θα είναι αυτόματα ενεργοποιημένη, όμως θα έχετε την δυνατότητα να την πετάτε εκτός αγώνα μέσω ενός παραθύρου που θα σας υπενθυμίζει την παρουσία της στον αγώνα. Τέλος, η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος αλλά και ο αριθμός των παιχνιδιών που θα συμμετέχει η AlphaStar δεν αποκαλύπτονται ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα του πειράματος.

Διαβάστε περισσότερα για το StarCraft και συζητήστε για αυτά στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification