To Internet επιτίθεται κατά του Discord καναλιού του U.S. Army Esports

Hot
Βάσια Κούκια
To Internet επιτίθεται κατά του Discord καναλιού του U.S. Army Esports

To Internet επιτίθεται κατά του Discord καναλιού του U.S. Army Esports

Οι θεατές του Twitch  του Αμερικάνικου Στρατού, το βομβαρδίζουν με ερωτήματα για τις πολεμικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. [UPDATE].

[Αρχική δημοσίευση: 3/7/20 - Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ενεργή παρουσία στο gaming ήδη από τις αρχές του 2000 κυρίως με σκοπό να τη στρατολόγηση νέων παιδιών] Αυτή την εβδομάδα όμως βρέθηκε στο προσκήνιο μετά τη δημοσίευση της φράσης "UwU" από το U.S. Army Esports στο Twitter ως απάντηση σε ένα tweet από την εφαρμογή Discord.

 

 

Το δημοσίευμα έγινε viral με πολλούς να κριτικάρουν την χρήση των esports από τον στρατό ως μέσο εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων. Πολύ σύντομα λοιπόν, σύμφωνα με το Polygon ξεκίνησε και μία δοκιμασία speedrun στο Twitter όπου οι χρήστες προσπαθούσαν να αποκλειστούν όσο πιο γρήγορα γινόταν από τον server του U.S. Army Esports στο Discord. Ο server γέμισε με χρήστες που δημοσίευαν με σκοπό να αποκτήσουν το πολυπόθητο ban, ενώ μερικοί άλλοι έκανα copy paste το κείμενο ή το link για την ιστοσελίδα της Wikipedia σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου από τον στρατό των Η.Π.Α.

 

 

Τα περισσότερα βίντεο που ανέβηκαν από τους χρήστες του Twitter δείχνουν να λαμβάνουν το ban τους εντός 20 δευτερολέπτων. Η κύρια λειτουργία του Discord καναλιού έχει πλέον απενεργοποιηθεί. Ενώ είναι ακόμη δυνατό να μπει κάποιος μέσα στο server, αν αντιδράσει στους κανόνες δεν μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα κύρια κανάλια για chat.

Το κανάλι του Discord απενεργοποιήθηκε αρχικά με ένα μήνυμα από έναν moderator που ονομαζόταν "UwU" και έλεγε τα εξής: "Προσωρινά απενεργοποιημένο. Ευχαριστούμε για τη διασκέδαση απόψε!". Το μήνυμα αυτό αντικαταστάθηκε από ένα άλλο που έλεγε: "Κάντε υπομονή λίγο ακόμα όσο οριστικοποιούμε κάποια πράγματα στο server με σκοπό να το κάνουμε ένα ευχάριστο μέρος για παιχνίδι για όλους εσάς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση σε όσους από εσάς θέλετε πραγματικά να εγγραφείτε. Τα trolls κάνουν τα πράγματα πιο διασκεδαστικά για όλους."

[UPDATE: 10/7/20 – Οι θεατές του Twitch του Αμερικάνικου Στρατού, το βομβαρδίζουν με ερωτήματα για τις πολεμικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α] Οι διαχειριστές του Twitch του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέκτειναν αρχικά την δικλείδα για post από χρήστες της υπηρεσίας σε μια ώρα. Χρήστες οι οποίοι ήταν υπομονετικοί όμως, περίμεναν να περάσει το όριο και να ξεκινήσουν τα ερωτήματα για τις πολεμικές επιχειρήσεις του Στρατού, όπως τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Kunduz του Αφγανιστάν. Το όριο για post αυξήθηκε στις 24 ώρες προτού το stream τερματιστεί.

 

 

Ο Αμερικάνικος Στρατός χρησιμοποιεί τα video games εδώ και πολλά χρόνια για την στρατολόγηση νέων. Το FPS με τίτλο American Army είχε κυκλοφορήσει το 2002. Πιο πρόσφατα όμως εισήλθε στα esports με το Πεζικό να κάνει πρώτο την κίνηση και το Ναυτικό και την Αεροπορία να ακολουθούν. Μάλιστα έχει συνάψει και χορηγίες με μεγάλους οργανισμούς esports όχι μόνο για την συμμετοχή του Στρατού σε αυτά, αλλά και την καθιέρωση του σε πρώτο πλάνο στα live events και την εγκαθίδρυση booths με σκοπό την στρατολόγηση νέων.

Το livestreaming πάντως απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από αυτή μιας απλής κυκλοφορίας ενός FPS το 2002, αφού μέσω του Twitch, πλέον υπάρχει η δυνατότητα για κριτική στις πολεμικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α, αλλά και στην τακτική της να στρατολογεί νέους εύκολα ενθουσιώδεις σε τέτοιου είδους προοπτικές.

Πάντως εντύπωση προκαλεί η άρνηση των Πεζοναυτών να απαρνηθούν την ανάμειξη με τα esports αιτιολογώντας αυτή την απόφαση λέγοντας ότι τα θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο είναι πολύ σοβαρά για να παίρνουν μια gaming διάσταση.

Δείτε τον Κορεάτη streamer που έκοψε το CD του The Last of Us Part 2 στη μέση και συζητήστε για το Discord στο αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification