Ειδήσεις Internet Το Twitch πρόσθεσε και μετά αφαίρεσε Λατινοαμερικάνικα emotes

Το Twitch πρόσθεσε και μετά αφαίρεσε Λατινοαμερικάνικα emotes

Wednesday, 16 Sep 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
New
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/13/7d/64/twitch-hispanic-latin-emotes-58-1600221014.jpg
 

Το Twitch πρόσθεσε και μετά αφαίρεσε Λατινοαμερικάνικα emotes

Ύστερα από διαμαρτυρίες χρηστών.

Το Twitch ανακοίνωσε στο blog του ότι θα εισάγει custom emotes με Λατινοαμερικάνικο στυλ, για να γιορτάσει τον μήνα Ισπανικής κληρονομιάς (Hispanic Heritage).

Τα τρία Λατινοαμερικάνικα emotes έδειχναν σομπρέρο, κιθάρες και εξαρτήματα της ρούμπα, τα οποία θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε "για να δείξετε την υποστήριξή σας στον αγαπημένο σας Ισπανόφορο και Λατίνο streamer". Το αποτέλεσμα ήταν οι Λατινόφωνοι gamers του Twitter να πουν δημόσια ότι οι εικόνες εμφανίζουν στερεότυπα και κλισέ για την Λατινοαμερικάνικη κουλτούρα. Λογικά το αντίστοιχο θα ήταν σε μια ελληνική εθνική γιορτή να μπει ένας τσολιάς στο Twitch για emoticon

 

Όπως και να 'χει, μετά από τις αρνητικές αντιδράσεις, το Twitch απέσυρε τα εικονίδια και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Διαβάστε για την επιστροφή του Ninja στο Twitch και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 1) 16/09/2020 08:09
Είχαν δίκιο για τις αντιδράσεις τους και τα παράπονα.
Notification