Επίθεση από hackers στο Μητρώο domain names .gr

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Επίθεση από hackers στο Μητρώο domain names .gr

Επίθεση από hackers στο Μητρώο domain names .gr

Δεν υπήρξε διαρροή  δεδομένων σύμφωνα με επίσημη δήλωση.

Σύμφωνα με email που λάβαμε από το Μητρώο καταχώρησης ονομάτων Internet .gr στο διαδίκτυο (domain names), αυτές τις ημέρες υπήρξε επίθεση από hackers στο Μητρώο ονομάτων της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη γνωστοποίηση του νέου κωδικού ή την αλλαγή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταχωρητή σας."

Ευελπιστούμε να μην υπάρξει διαρροή κωδικών από τους hackers διότι αυτό θα ήταν κάτι άκρως αρνητικό για τους ιδιοκτήτες των domains .gr. Επίσης, το Μητρώο ονομάτων θα πρέπει να προσέξει τυχόν αλλαγές στα domains αυτές τις ημέρες.

Για το Μητρώο Ονομάτων είναι Υπεύθυνο το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής της Κρήτης (τηλ: 2810-391450).

Συζητήστε για τα domains στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification