Η νέα έκδοση του Firefox εμποδίζει τους cryptominers

Hot
Γιώργος Βασιλικάρης

Γιώργος Βασιλικάρης  

Perhaps my evil plan needs to be... eviler... um... yeah
 
0.0 ()
1
Η νέα έκδοση του Firefox εμποδίζει τους cryptominers

Η νέα έκδοση του Firefox εμποδίζει τους cryptominers

Γίνεται αυτόματα στην default έκδοση.

Η Mozilla σας προστατεύει πλέον αυτόματα από τους cryptominers.

Αν και οι cryptominers δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής εδώ και αρκετά χρόνια, η Mozilla βρήκε τρόπο να τα εμποδίσει από το να μπαίνουν στο σύστημα σας. Όπως είχε δηλώσει και τον Μάιο: "Οι cryptominers είναι scripts που ‘κλέβουν’ ενέργεια από τον browser σας χωρίς να το γνωρίζετε και χωρίς την συγκατάθεση σας. Με άλλα λόγια, μετατρέπουν την ενέργεια του υπολογιστή σας σε κέρδος για τους επιτήδειους. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα προβληματικό και για αυτόν τον λόγο προσθέσαμε το cryptomining blocking στο Enhanced Tracking Protection του Firefox”.

Το "πρόβλημα" που διορθώνει ουσιαστικά η Mozilla με την έκδοση 69.0 του Firefox είναι ότι πλέον, η προστασία από τους cryptominers γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον βήματα από εσάς, πέραν της αναβάθμισης του browser σας. Στις λοιπές αναβαθμίσεις που φέρνει η 69.0 συμπεριλαμβάνονται επίσης η αυτόματη φραγή των tracking cookies αλλά και μια βελτιωμένη έκδοση του Block Autoplay που σας επιτρέπει να μπλοκάρετε οποιοδήποτε βίντεο που ξεκινάει να παίζει αυτόματα, χωρίς την συγκατάθεση σας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα έκδοση του browser από την επίσημη σελίδα του Mozilla Firefox.

Διαβάστε εδώ για παλαιότερα περιστατικά cryptomining στο Pirate Bay και συζητήστε στο αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification