Ειδήσεις Software Οι gaming εξαγορές της Κινέζικης Tencent

Οι gaming εξαγορές της Κινέζικης Tencent

Wednesday, 22 Nov 2017  | in Software | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c3/bf/c7/pubg0-39-1511380342.jpg
 

Οι gaming εξαγορές της Κινέζικης Tencent

Απέκτησε τα δικαιώματα του PlayerUnknown's Battlegrounds. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/12/15 - Η Riot Games εξαγοράστηκε πλήρως από την Tencent] Η Riot Games, εταιρεία ανάπτυξης του πασίγνωστου Legaue of Legends, πουλήθηκε ολοκληρωτικά στην Κινέζικη εταιρεία Tencent Holdings. Η εξαγορά έγινε "στα πλαίσια συνεχούς ανάπτυξης" όπως δήλωσε η εταιρεία.Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο League of Legends το 2016, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Η Tencent έχει επίσης επενδύσει στην Activision Blizzard, όπου κατέχει μετοχές, όπως και στην Epic Games. Επίσης, έχει αναλάβει την διανομή του Candy Crush στην Κίνα. Αν μη τι άλλο οι τύποι γουστάρουν το gaming και επενδύουν σε αυτό.

[UPDATE: 18/4/17] Η Tencent, ο νέος “γίγαντας” των video games, αναμένεται να κάνει μεγαλύτερο άνοιγμα προς την Δύση μέσω της ανανεωμένης της ψηφιακής πλατφόρμας διανομής games.

Ο Κινέζικος επενδυτικός όμιλος Tencent που έχει στην κατοχή του εταιρείες όπως η Riot Games (League of Legends) και Supercell (Clash of Clans), αποφάσισε να διανέμει την online gaming πλατφόρμα της και εκτός των συνόρων της Κίνας. Η νέα ονομασία της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα είναι η “WeGame” και αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο για το Steam, το οποίο ουσιαστικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον των gamers και των publishers τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την στιγμή, το TGP (όπως ονομάζεται η πλατφόρμα της Tencent έως τώρα), διαθέτει περίπου 325 εκατομμύρια χρήστες, πάνω από 200 εκατομμύρια περισσότερους δηλαδή σε σχέση με το Steam. Η ίδια η Tencent υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή παρουσιάζει έσοδα ύψους 11.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχοντας περίπου το 13% της παγκόσμιας αγοράς των video games σε έσοδα, ξεπερνώντας ακόμα και τις Activision Blizzard και King που συνολικά φτάνουν τα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, οι Microsoft, Sony και Apple βρίσκονται στα 6.4, 5.9 και 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

[UPDATE 2: 31/7/17 - Εξαγορά του 9% της Frontier] Η Tencent αγόρασε αυτές τις ημέρες το 9% της Frontier Developments για 17,7 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Η Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης μας έχει δώσει τα Elite: Dangerous και Planet Coaster.

Όπως βλέπετε οι Κινέζοι έχουν άφθονο χρήμα για επενδύσεις και αγοράζουν διαρκώς μετοχές σε πολλές εταιρείες. Δεν έρχονται τα παιδιά και προς Ελλάδα μεριά;

[UPDATE 3: 15/8/17 - Σειρά έχει το PlayerUnknown's Battlegrounds] Το Κινέζικο site Jiemian News δημοσίευσε είδηση που κάνει λόγο για επένδυση της Tencent στην εταιρεία ανάπτυξης Bluehole, η οποία αναπτύσσει το PlayerUnknown's Battlegrounds.

Το PUBG αναπτύσσεται ραγδαία με υψηλές πωλήσεις και οι Κινέζοι έχουν πάρει σβάρνα κάθε επιτυχημένο τίτλο από developers που δεν ανήκουν σε μεγάλους publishers.

Μετά την Riot Games και την Frontier Developments, η Tencent συνεχίζει να μπαίνει δυνατά στην gaming αγορά και μένει να δούμε αν οι φήμες θα επαληθευθούν.

[UPDATE 4: 22/11/17 -  Publishing του PUBG στην Κίνα] Η PUBG Corp. και η Κινέζικη εταιρεία Tencent συμφώνησαν στην απόκτηση των Κινέζικων δικαιωμάτων του PlayerUnknown's Battlegrounds.

Η Tencent, που έχει ήδη σην ιδιοκτησία της την Riot Games, έχει εξαγοράσει το 5% των μετοχών της Bluehole και πλέον θα κάνει publish το PlayerUnknown's Battlegrounds στην Κίνα. Η Tencent θα κάνει localize το PlayerUnknown's Battlegrounds στην Κίνα και να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία που θα "συμφωνεί με τις βασικές αρχές του σοσιαλισμού και την παραδοσιακή κουλτούρα της Κίνας, αλλά και τις ηθικές αξίες της".

Εν τω μεταξύ, η διαδικασία εξαγοράς της Bluehole από την Tencent συνεχίζεται, αφού η πρώτη απέρριψε πρόταση της δεύτερης για αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών. Η Tencent δείχνει την πρόθεσή της να αυξήσει τις μετοχές της σε μια ήδη επιτυχημένη εταιρεία. Το εμπόδιο είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Chang Byung-gyu, ο οποίος έχει το 20,4% των μετοχών. Οποιοσδήποτε μέτοχος κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, μπορεί να μπλοκάρει εξαγορές και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Προφανώς ο ιδρυτής θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει πολύ περισσότερα απ' το PUBG στο μέλλον απ' ότι αν πουλούσε την εταιρεία την δεδομένη στιγμή.

Η The Korean Times αναφέρει ότι η Tencent έχει εξαγοράσει μετοχές και στις εταιρείες Epic Games και Blizzard.

Διαβάστε το preview του PUBG και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Παίξτε μαζί μας PUBG. Γράψτε το ID σας εδώ και κάντε μας add.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Miatakias (Level 16) 18/04/2017 16:58
Μακαρι και οι τιμες τους να εινα "κινεζικες".. :lol:
#2 ashbringer (Level 25) 02/08/2017 11:47
Μακάρι να έρθουν και προς Ελλάδα και να αγοράσουν.
Notification