Ειδήσεις Software Windows 1.0 emulator

Windows 1.0 emulator

Saturday, 21 Nov 2020  | in Software | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f0/86/eb/reversi-windows-1-0-81-1605966364.jpg
 

Windows 1.0 emulator

Η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Με αφορμή τα γενέθλια των Windows που κλείνουν 35 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία τους, υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να βρει κανείς στο PCjs project και είναι ένας emulator των Windows 1.0.

O emulator μπορεί να εγκατασταθεί στον browser σας καθώς τρέχει σε javascript. Αν τρέξετε τα Windows 1.0 θα βρείτε μία λίστα με παραδείγματα από πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στο λειτουργικό σύστημα όπως το να παίξετε Reversi. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες δισκέτες της εποχής, όπως το video game, Castle Adventure το οποίο κυκλοφόρησε το 1985. Οι δισκέτες με συνολικό μέγεθος 360 kilobytes έκαστη, έχουν αποθηκευτεί στην μνήμη από πριν και μπορείτε να τις φορτώσετε στην μονάδα Α.

Στην πραγματικότητα ο emulator είναι των Windows 1.01 διότι η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, δηλαδή τα Windows 1.0 δεν κυκλοφόρησε στην αγορά. Θεωρείται ότι πρόκειται για την beta έκδοση που ανέπτυξε η Microsoft για να δοκιμάσει το λειτουργικό σύστημα πριν από την τελική του μορφή.

Διαβάστε για το νέο update των Windows 10 που ελέγχει τους NVMe SSD για σφάλματα και συζητήστε για τα Windows 1.0 στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 22/11/2020 13:00
Ιδανικό για τους νοσταλγούς της παλιάς εποχής.
Notification