Ειδήσεις Software Steam: Σταματούν οι πληρωμές με Bitcoin

Steam: Σταματούν οι πληρωμές με Bitcoin

Thursday, 07 Dec 2017  | in Software | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (5 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/56/5c/e0/steambitcoin-91-1461340628.jpg
 

Steam: Σταματούν οι πληρωμές με Bitcoin

Η Valve εξηγεί τους λόγους. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/4/16] Σύμφωνα με το PCGamesN, το Steam θα δέχεται σύντομα πληρωμές μέσω Bitcoin.

Το Bitcoin, το διαδεδομένο crypto νόμισμα, θα βρίσκεται στις επιλογές πληρωμής στο ψηφιακό κατάστημα της Valve, αν ισχύουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Μετά την πρώτη αναφορά του παραπάνω site, διέρρευσε και μια φωτογραφία στο Reddit, το περιεχόμενο της οποίας φέρεται να προέρχεται από τα developer forums του Steam, τα οποία όπως είναι λογικό, δεν είναι προσβάσιμα από όλους. Το Coinjurnal επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Στην εν λόγω φωτογραφία, την οποία μπορείτε να δείτε στην gallery του άρθρου, αναφέρεται ότι η υποστήριξη του Bitcoin ως επιλογή πληρωμής θα προστεθεί σύντομα στο Steam. Το κόστος σε Bitcoin θα είναι ανάλογο με την αντίστοιχη τιμή του παιχνιδιού στο νόμισμα της χώρας του χρήστη (στην περίπτωσή μας σε ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Valve δε θα λαμβάνει ούτε θα κρατάει τα Bitcoins. Αντιθέτως, θα υπάρχει ένας τρίτος “μεσάζοντας”, ο οποίος θα λαμβάνει τα bitcoins απευθείας από τις αγορές και θα επιστρέφει το ποσό πίσω στην Valve σε χρήματα. Η αξία του Bitcoin θα καταμετράται, ανάλογα με την ημερήσια ισοτιμία του.

[UPDATE: 28/4/16] Η Bitpay ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με τo Steam και θα σας επιτρέπει να αγοράζετε games με την χρήση bitcoin.

Ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Bitpay, Rory Desmond, δήλωσε ότι: "H Valve μας προσέγγισε επειδή έψαχναν μια γρήγορη και διεθνή μέθοδο πληρωμών για χρήστες του Steam σε ανερχόμενες gaming αγορές χωρών όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία. Ενώ όλο και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν online από αυτές τις χώρες, οι παραδοσιακές μέθοδοι πληρωμών, όπως οι πιστωτικές κάρτες, δεν είναι συνήθως διαθέσιμες. Το Bitcoin, ως παγκόσμιο συνάλλαγμα του Internet, θα επιτρέψει στο Steam να προσεγγίσει gamers από κάθε αγορά του πλανήτη χωρίς τα υψηλά κόστη ή το ρίσκο απάτης που έρχονται μαζί με τις πιστωτικές κάρτες."

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προβεί και η Microsoft με τα Xbox 360 και Xbox One, αλλά και η Ouya.

Διαβάστε για την αλλαγή του τρόπου χρέωσης των bundles από το Steam και συζητήστε για το ψηφιακό μαγαζί της Valve στο σχετικό forum topic.

[UPDATE 2: 7/12/17] Η Valve αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται το Bitcoin ως μέσο συναλλαγής στο Steam λόγω "υψηλής αξίας συναλλαγής και μεταβλητότητας" επί της αξίας του.

Για κάθε συναλλαγή το κόστος ξεκίνησε από τα 20 σέντς και έφτασε σήμερα σε περίπου 20 δολάρια, κάτι που δεν ήταν υπό τον έλεγχο της Valve, η οποία δεν ήθελε να βάλει τους χρήστες σε δυσάρεστη θέση. Επίσης, όσον αφορά στη μεταβλητότητα, σήμερα το Bitcoin κοστίζει περίπου 13.000 δολάρια, αλλά η Valve δηλώνει ότι η αξία του αλλάζει διαρκώς. Επομένως αν η συναλλαγή δεν ολοκληρωθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να αλλάξει το ποσό των Bitcoins που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί και έτσι η Valve έχει χρειαστεί κατά το παρελθόν να κάνει επιστροφή μέρος του ποσού ή να χρεώσει παραπάνω, ανάλογα με τις μεταβολές.

Μελλοντικά η Valve ενδέχεται να επανεξετάσει την πολιτική της όσον αφορά στο Bitcoin.

 

Μάθετε πως θα αποκτήσετε bitcoins σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Blood King (Level 23) 22/04/2016 21:28
Αν μπορούμε να αποκτήσουμε τα bitcoins παίζοντας τα games της συλλογής μας και ξεκλειδώνοντας achievements τότε επιδοκιμάζω τρελά την κίνηση.
#2 Miatakias (Level 16) 28/04/2016 15:57
πως αγοραζω bitcoins?? την paydafecard δεν την βλεπω να επανερχεται οποτε ή θα βγαλω προπληρομενη ή κατι αλλο..
#3 TheGamingDiamond (Level 1) 28/04/2016 20:05
Quoting Miatakias:
πως αγοραζω bitcoins?? την paydafecard δεν την βλεπω να επανερχεται οποτε ή θα βγαλω προπληρομενη ή κατι αλλο..

τα bitcoins δεν τα αγοραζεις...τα mineαρεις ειτε μεσω pc hardware ειτε με ειδικα συστηματα.
#4 +1 Manos (Level 37) 29/04/2016 11:55
Προστέθηκε το forum topic των bitcoins στην είδηση.
Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τα πάντα για τα bitcoins (πως θα τα αγοράσετε ή θα τα farmάρετε) και αν έχετε απορίες για τα bitcoins ρωτήστε εκεί.
#5 ashbringer (Level 25) 08/12/2017 11:46
Τα πράγματα με το bitcoin δεν είναι ακόμα απολύτως σταθερά έτσι ώστε να μπορούν οι εταιρείες να τα χρησιμοποιούν για συναλλαγές.
Notification