Ειδήσεις Software Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update

Friday, 12 May 2017  | in Software | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (1 σχόλιο)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/52/db/5b/windows10-fall-creators-update-36-1494614825.jpg
 

Windows 10 Fall Creators Update

Ριζικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, Timeline και ευκολότερη διασύνδεση συσκευών.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2017, η Microsoft παρουσίασε εκτενώς το επόμενο μεγάλο update των Windows 10.

Η Microsoft αλλάζει στρατηγική, αφού πλέον θα κυκλοφορεί δύο μεγάλες ενημερώσεις για τα Windows 10 κάθε έτος. Η αρχή έγινε με το Creators Update, ενώ κατά την διάρκεια της Build 2017, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα επόμενα πλάνα της εταιρείας για το νεότερο λειτουργικό της σύστημα, που περιλαμβάνουν μια εντυπωσιακή αλλαγή στο UI που δεν στέκεται μόνο στην εμφάνιση τους λειτουργικού, αλλά φέρνει σημαντικές και χρήσιμες αλλαγές και προσθήκες σε όλους τους τομείς.

Η πιο εμφανής αλλαγή που θα φέρει το Fall Creators Update, συναντάται στο γραφικό περιβάλλον και τις εφαρμογές το οποίο η Microsoft ονομάζει Fluent Design System. Η νέα αυτή σχεδιαστική γλώσσα των Windows 10 βασίζεται σε πέντε πυλώνες: το φως, το βάθος, την κίνηση, το material design και την κλίμακα. Με το Fluent Design System, βλέπουμε να επιστρέφουν στοιχεία που είχαμε γνωρίσει στα Windows Vista, όπως η διαφάνια στα μενού και τα παράθυρα.

Fluent Design System και Clipboard
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω, η Microsoft αφήνει πίσω της σε μεγάλο βαθμό (αν όχι ολοκληρωτικά) το Metro UI που είχαμε δει για πρώτη φορά στα Windows 8/8.1 και σε μικρότερο βαθμό στα Windows 10. Πλέον, ακολουθείται μια πιο μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα μέσω του Fluent Design System, όπου το βάθος στο desktop, τις εφαρμογές και τα παράθυρα δίνει το παρόν και εντυπωσιάζει δεόντως, με την κίνηση να αναλαμβάνει να δώσει περισσότερη “ζωντάνια” στα μενού και στις εφαρμογές, ενώ το Material Design  “σπρώχνει” το γραφικό περιβάλλον... στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, το Fall Creators Update κάνει ευκολότερη την διασύνδεση διαφορετικών συσκευών (Windows 10 PCs, Android, iOS). Για παράδειγμα, το Clipboard θα σας επιτρέπει να κάνετε αντιγραφή κειμένου και αρχείων από το PC και να τα επικολλήσετε σε άλλη συσκευή, όπως smartphone σας. Το Pick Up Where you Left Off από την άλλη, θα σας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσετε μια εργασία από το PC σε κάποια άλλη συσκευή.


Timeline και Story Remix

Μια εντυπωσιακή και ιδιαιτέρως χρήσιμη λειτουργία θα είναι αυτή της Timeline που θα συνεργάζεται με την αντίστοιχη Pick Up Where you Left Off. Θα σας επιτρέπει να... γυρίσετε τον χρόνο πίσω και μέσω ενός εντυπωσιακού μενού, να δείτε όλες τις προηγούμενες σας κινήσεις ή να επιστρέψετε σε μια από αυτές, ανεξάρτητα από ποια συσκευή προέρχεται.

Το επόμενο update των Windows θα δώσει επίσης περισσότερη έμφαση στους δημιουργούς περιεχομένου και στις Mixed Reality συσκευές της Microsoft, ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν και στο Windows Store, ενώ θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας στο OneDrive δίχως να τα κατεβάσετε. Τέλος, το Windows Story Remix είναι μια νέα εφαρμογή για δημιουργία και επεξεργασία βίντεο που θα σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε κοινή και ταυτόχρονη χρήση με άλλους χρήστες, με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης να αναλαμβάνει την αυτόματη δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες και άλλα μέσα.

Το Fall Creators Update των Windows 10 θα γίνει διαθέσιμο το φθινόπωρο, πιθανόν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Μένει να δούμε εάν και με ποια μορφή θα διατεθεί και για το Xbox One.

Δείτε επίσης τα Mixed Reality headsets της Microsoft και συζητήστε εκτενώς για τα Windows 10 στο αντίστοιχο forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 13/05/2017 17:55
Γουστάρω με τα χίλια λέμε που η MS υποστηρίζει και εξελίσσει τόσο ραγδαία τα Windows 10!!

Υ.γ Είναι από τους χρήστες που μου αρέσει να έχω πάντα το καινούριο, νέο, και το πιο λειτουργικό, έτσι όταν πρωτοάκουσα για τα 10ρια τα πίστεψα γατί η MS έμαθε από τα τραγικά λάθη που έκανε με τα Windows 8/8.1, και για αυτό τα εγκατέστησα day one!
Για μένα τα Windows 10 (πλέον έκδοση 1703) είναι ξεκάθαρα το καλύτερο και το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό που έφτιαξε η Microsoft! Συν ότι το PC μου δουλεύει άψογα, και δεν έχω τα θέματα που αντιμετώπιζα με τα παλαιότερα Windows. (7/8/8.1)
Notification