Ειδήσεις Software Απαγορεύθηκε το Steam στη Μαλαισία λόγω του Fight of Gods

Απαγορεύθηκε το Steam στη Μαλαισία λόγω του Fight of Gods

Friday, 08 Sep 2017  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/49/01/0c/fight-of-gods-30-1504894089.jpg
 

Απαγορεύθηκε το Steam στη Μαλαισία λόγω του Fight of Gods

Οι πωλήσεις ανεβαίνουν.

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για το 2D Fighting Fight of Gods, το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε ξύλο με...Θεούς και Άγιους, όπως ο Ιησούς, ο Βούδας, ο Μωυσής κ.α.

Επειδή στο Steam δεν γίνεται μια χώρα να απαγορεύσει ένα παιχνίδι για θρησκευτικούς λόγους, η Μαλαισία έκανε ban...ολόκληρο το Steam! Όλα αυτά για χάρη του Fight of Gods. Η επίσημη αιτιολογία ήταν "Οποιαδήποτε θρησκεία ή όσοι θρησκευτικοί ηγέτες είναι λογικοί θα καταδίκαζαν το παιχνίδι. Καμία θρησκεία δεν ενθαρρύνει την βία." Το Υπουργείο επικοινωνιών και πολυμέσων της χώρας ζήτησε από το Steam να κατεβάσει το παιχνίδι μέσα σε 24 ώρες, διαφορετικά θα απαγόρευε το Steam στη χώρα, κάτι που κατ' επέκταση συνέβη."

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παιχνίδι δεν επιχειρεί να περάσει θρησκευτικά μηνύματα. Από εκεί και πέρα, αν περισσότερες χώρες αντιδράσουν, τότε ίσως η Valve σκεφτεί να το αφαιρέσει. Γεγονός είναι πάντως πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού ανεβαίνουν μετά από τόση δημοσιότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο προφίλ του στο Steam.

Διαβάστε περισσότερα για το Fight of Gods και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Professor_Severus_Snape (Level 26) 08/09/2017 21:25
Εντάξει, η μόνη πιθανότητα να πουλήσει ένα τέτοιο παιχνίδι, αυτών των ποιοτικών χαρακτηριστικών , είναι να προκαλέσει ούτως ώστε να στρέψει τα βλέμματα πάνω του. Μέχρι στιγμής, το πετυχαίνει. Αλλά επειδή ακριβώς δεν είναι μεγάλος τίτλος, δεν πιστεύω ότι η Valve θα τον αφήσει για πολύ καιρό ακόμα, τουλάχιστον όχι χωρίς να παρέμβει ενδεχομένως σε κάποια στοιχεία.
#2 ashbringer (Level 25) 09/09/2017 17:14
Μερικές χώρες παίρνουν στα σοβαρά το θέμα με τις θρησκείες και τις θεότητες.Τρανό παράδειγμα το συγκεκριμένο.
Notification