Ειδήσεις Software Το νέο update των Windows 10 που διαγράφει αρχεία διορθώθηκε

Το νέο update των Windows 10 που διαγράφει αρχεία διορθώθηκε

Wednesday, 14 Nov 2018  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7e/96/a4/microsoft-windows-10-update-19-1538914884.jpg
 

Το νέο update των Windows 10 που διαγράφει αρχεία διορθώθηκε

Επέστρεψε όπως πρέπει. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/10/18] Το νέο update των Windows 10 διαγράφει αρχεία, σύμφωνα με παράπονα χρηστών στο Reddit.

Το update Οκτωβρίου που ονομάζεται Restone 5, σβήνει απ' ότι φαίνεται αρχεία πολλών GB χωρίς λόγο. Χρήστες παραπονιούνται ότι διεγράφη ο φάκελος "Documents" και εξαφανίστηκαν τα αρχεία τους, ενώ φυσικά το backup πολλών χρηστών είναι αρκετά παλιό με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά αρχεία.

Η Microsoft δήλωσε μέσω του Support Forum της ότι πιθανόν θα ακυρώσει το update της αν και αυτό δεν ανακτά τα αρχεία που έχουν διαγραφεί. Το πρόβλημα είχε παρατηρηθεί και από ορισμένα builds στην preview έκδοση των Windows, συνεπώς το bug πέρασε στην τελική έκδοση χωρίς κάποιος να το διορθώσει. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη bug που υπολογίζει λάθος την χρήση CPU.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι ένα Backup τα αρχεία σας άμεσα, διότι πολύ απλά ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο επόμενο restart.

Δείτε ακόμη την διόρθωση στα updates που εμφανίζονταν ενώ παίζατε games.

[UPDATE: 14/11/18 - Το νέο update που διέγραφε αρχεία διορθώθηκε] Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το update Οκτωβρίου που διέγραφε τα αρχεία μας επέστρεψε και αυτή τη φορά δεν τα διαγράφει.

Το update είχε παραμείνει για τρεις ημέρες καθώς η Microsoft διόρθωσε προσωρινά το πρόβλημα στις 9 Οκτωβρίου, αφαιρώντας παράλληλα την εγκατάσταση του update. Πλέον το update επέστρεψε ενώ οι developers της Microsoft υποσχέθηκαν ότι έχουν πραγματοποιήσει εκτενείς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης για την κατάργηση των αυθαιρέτων updates και restarts των Windows 10 και συζητήστε για αυτά στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification