Ειδήσεις Software Epic Games Store: Ο ανταγωνιστής του Steam

Epic Games Store: Ο ανταγωνιστής του Steam

Saturday, 08 Dec 2018  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/81/e7/c9/epic-store-30-1543944131.jpg
 

Epic Games Store: Ο ανταγωνιστής του Steam

Θα προσφέρει δύο games τον μήνα δωρεάν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/12/18] Η Epic Games ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Epic Games Store, μιας πλατφόρμας η οποία θα προσφέρει ότι και το Steam, δηλαδή θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε developer να πουλήσει τα games του μέσω αυτής.

Στο παρελθόν πολλές εταιρείες έχουν λανσάρει παρόμοια stores, ωστόσο εδώ η διαφορά είναι ότι η Epic Games δεν θα δίνει το 70% του μεριδίου στους developers (όπως κάνει η Valve με το Steam) αλλά το 88% και θα κρατάει το υπόλοιπο. Μένει επίσης να δούμε και αν θα χρειάζεται συμπλήρωση εντύπου για Employee Identification Number (κάτι που απαιτεί το Steam διαφορετικά εκεί κρατάτε το 40% και όχι το 70% μιας και το 30% πηγαίνει στην εφορία της Αμερικής αν δεν ζητήσετε εξαίρεση). Ακόμα κι αν οι developers χρησιμοποιούν την Unreal Engine, η οποία κρατάει το 5% των πωλήσεων, το ποσοστό αυτό θα παρακρατείται από το 12% της Epic Games και όχι από το 88% που θα είναι αυτό των προγραμματιστών.

Βέβαια η επιτυχία του προς τους gamers εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η γκάμα των games, οι τιμές, το user interface κ.α. Πάντως σίγουρα το 88% είναι δελεαστικό ποσοστό, σε βαθμό που όλοι οι developers δεν έχουν να χάσουν τίποτα στο να πουλάνε τα games τους και εκεί, ενδεχομένως και σε ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές από το Steam αφού θα κερδίζουν περισσότερα.

Απ' ότι φαίνεται τα έσοδα του Fortnite θα επενδυθούν στο Epic Games Store. Το δε timing είναι το πλέον κατάλληλο αφού η Epic Games έχει στραμμένα τα φώτα πάνω της λόγω της επιτυχίας του Fortnite. Δεύτερον, το timing είναι σωστό γιατί πριν από λίγες ημέρες η Valve είχε Steam bug που μείωνε τις πωλήσεις των indie games ενώ ανακοίνωσε ότι τα AAA games που έχουν έσοδα πάνω από 10.000.000 δολάρια θα έχουν ποσοστό 75%, σαν να λέει στους indie developers που έχουν 70% (και βγάζουν λιγότερα) ότι είναι τα "κορόιδα" της υπόθεσης. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια της Valve να κρατήσει τους μεγάλους publishers για να μην φύγουν και φτιάξουν το δικό τους store.

Το Epic Games Store θα χρησιμοποιήσει τον Epic launcher, άρα όσοι έχετε ήδη το Fortnite εκεί θα το ανοίγετε κάποια στιγμή απευθείας και από το Epic Store. Θυμίζουμε ότι η Epic προσπέρασε τις Apple και Google όταν έβγαλε το Fortnite Mobile, οπότε η απόφασή της αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Επίσης, το store θα ξεκινήσει αρχικά μόνο με επιλεγμένα games, ενώ από τα μέσα του 2019 και έπειτα θα ανοίξει για όλους τους developers.


[UPDATE: 8/12/18 - Δύο δωρεάν games των μήνα] 
Το Epic Games Store θα προσφέρει δύο games δωρεάν κάθε μήνα.

Η υπηρεσία αλά Steam της Epic Games είναι πλέον live και ήδη διαθέτει ορισμένα games διαθέσιμα για αγορά. Τα περισσότερα εξ αυτών ανακοινώθηκαν στα The Game Awards, όπως τα Hades, Ashen, Hello Neighbor: Hide and Seek και άλλα. Αυτό που αποτέλεσε όμως την πιο ευχάριστη είδηση για την νέα αυτή υπηρεσία των δημιουργών του Fortnite είναι το γεγονός το ότι θα μοιράζουν ένα δωρεάν video game ανά δύο εβδομάδες, κοινώς δύο περίπου games τον μήνα. Τα πρώτα δύο games που θα μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν είναι τα Subnautica για τα χρονικό διάστημα 14-27 Δεκεμβρίου και το Super Meat Boy μεταξύ 28 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου του 2019.

Συζητήστε για το Epic Store στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 efane (Level 23) 05/12/2018 16:19
Ότι καλύτερο και για εμάς και για τους developers. Τα μονοπώλιο δεν είναι ποτέ καλό.
#2 thaza (Level 1) 09/12/2018 16:50
Δύο games δωρεάν κάθε μήνα είναι μια πολύ καλή κίνηση να απόκτησει κόσμο.
#3 akiszax (Level 21) 09/12/2018 16:58
Εγω ανταγωνιστή του Steam δεν θα το ελεγα. Απο οτι ειδα λανσάρει πάρα πολυ το fotnite και απο ποικιλία σε games δεν εχει, αρα το steam δεν εχει να φοβηθεί κατι.
Notification