Ειδήσεις Software H Niantic καταθέτει μήνυση εναντίον δημιουργών εφαρμογής για cheats στο Pokémon Go

H Niantic καταθέτει μήνυση εναντίον δημιουργών εφαρμογής για cheats στο Pokémon Go

Monday, 18 Jan 2021  | in Software | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/91/83/af/Niantic-Lawsuit-PokeGo2B2B-15-1560849267.jpg
 

H Niantic καταθέτει μήνυση εναντίον δημιουργών εφαρμογής για cheats στο Pokémon Go

Οι δύο μεριές έφτασαν σε συμβιβασμό ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/6/19] Απ ότι φαίνεται η εταιρία ανάπτυξης του Pokémon Go, Niantic, κατέθεσε ήδη μήνυση εναντίον μιας ομάδας hackers οι οποίοι δημιούργησαν εφαρμογή που βοηθά τους παίκτες να εξαπατήσουν το παιχνίδι.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από το Business Insider, η εταιρία έχει καταθέσει αγωγή εναντίον των Ryan "ElliotRobot" Hunt, Alen "Ios n00b" Hundur αλλά και 20 άλλων μελών της ομάδας hacker, Global ++. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί μια ένωση hackers η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη και την Niantic για την διανομή της εφαρμογής PokeGo++, για το Pokémon Go. Επιπλέον η Niantic ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή όχι μόνο παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών της εφαρμογής, αλλά δίνει και στους παίκτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους, ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες.

Ωστόσο η Global++ κατηγορείται ότι επωφελείται από μη εξουσιοδοτημένες εκδοχές ενός άλλου παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας της Niantic, το Ingress, ενώ φημολογείται ότι έχει δημιουργήσει ήδη μια εφαρμογή με όνομα Potter++ ώστε οι παίκτες να εφαρμόζουν cheats στο επερχόμενο Harry Potter: Wizard Unite. Μια beta έκδοση του νέου παιχνιδιού Harry Potter έχει κυκλοφορήσει ήδη σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα η εταιρίες να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το Potter++ θα βλάψει τις πωλήσεις του παιχνιδιού, ζητώντας από την Niantic να λάβει δράση.

[UPDATE: 18/1/21 - Οι δύο μεριές έφτασαν σε συμβιβασμό ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων] To 2019 η Niantic Inc κατέθεσε μήνυση εναντίων δημιουργών cheats για το Pokemon Go, η οποία έχει πλέον διευθετηθεί με τις δύο μεριές να φτάνουν σε συμβιβασμό.

Σύμφωνα με αναφορά του Polygon, η ομάδα Global++, η οποία δημιουργούσε τα cheats, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία ανάπτυξης του Pokemon Go. Η εν λόγω ομάδα δημιουργούσε εκδόσεις των Pokemon Go, Ingress και Harry Potter: Wizards Unite, δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες να αλλάξουν την τοποθεσία τους με λειτουργίες όπως το "auto-walk".

Μετά από μία σειρά προειδοποιήσεων τις οποίες και αγνόησε, η Global++, δέχθηκε τελικά μήνυση από την Niantic Inc την οποία ακολούθησε η αδρανοποίηση της ψηφιακής παρουσίας της Global++. Στην μήνυση της η Niantic Inc αναφέρει ότι η Global++ έχει βγάλει εκατομμύρια πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομές για εφαρμογές βασισμένες σε κώδικα που της ανήκει.

Η Global++ δεν θα πληρώσει μόνο τα πέντε εκατομμύρια δολάρια καθώς θα πρέπει να σταματήσει και μία σειρά από δραστηριότητες της, όπως το να δημιουργεί hacks βασισμένα σε πνευματική ιδιοκτησία της Niantic Inc, να πουλάει συνδρομές που συμπεριλαμβάνουν κώδικα της εταιρείας και να παίρνει πρόσβαση ή να εμπλέκεται με τους servers της Niantic ή τα δεδομένα της γενικότερα.

Παρά το ότι η Niantic Inc έχει εμπλακεί σε μία σειρά νομικών υποθέσεων, είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκεται στην πλευρά του κατηγορούμενου. Το 2019 η Niantic Inc έκανε διακανονισμό ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων μετά από κατηγορίες πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για παίκτες που έμπαιναν στις ιδιοκτησίες τους ώστε να πιάσουν Pokemon.

 

Διαβάστε για τα ρούχα Pokemon Go από τις Gucci και North Face και συζητήστε για το Pokemon Go στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 19/01/2021 17:24
Σε αυτήν την περίπτωση η niantic κινήθηκε σωστά.
Notification