Ειδήσεις Software Η Unreal Engine 5 τρέχει καλύτερα σε high-end laptops απ' ότι στο PS5

Η Unreal Engine 5 τρέχει καλύτερα σε high-end laptops απ' ότι στο PS5

Sunday, 24 May 2020  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/03/d6/79/Epic-Games-Store-Launching-in-China-Header-99-1590342875.jpg
 

Η Unreal Engine 5 τρέχει καλύτερα σε high-end laptops απ' ότι στο PS5

Στην ίδια ανάλυση το tech demo είχε περισσότερα fps.

Ένας τεχνικός της Epic China (σ.σ. παράρτημα της Epic Games στην Κίνα) δήλωσε ότι το Unreal Engine 5 tech demo, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και έτρεχε σε PS5, έτρεχε λίγο καλύτερα σε laptop.

Το PS5 έτρεξε το demo σε 30 fps με ανάλυση 1440p, ενώ στο laptop, στην ίδια ανάλυση (1440p) το demo έτρεχε στα 40 frames το δευτερόλεπτο. Το laptop είχε κάρτα γραφικών Nvidia RTX 2080 και σκληρό δίσκο Samsung 970 Evo Plus (SSD).

Ένα PC μπορεί να έχει σαφώς καλύτερη τεχνολογία από μία κονσόλα αν ο gamer βάλει το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη, θα μπορέσει η Unreal Engine 5 να τρέχει στα 60 fps στις κονσόλες PS5 και Xbox Series X ή πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα και θα αρκεστούμε σε λιγότερα fps; Η σωστή η απάντηση εδώ είναι: "Ανάλογα με το παιχνίδι".

Πάντως, όσες εταιρείες χρησιμοποιήσουν την Unreal Engine 5 δεν θα πληρώνουν δικαιώματα.

Η Unreal Engine 5 θα είναι συμβατή εκτός από PC και με το PS5 και το Xbox Series X.

Διαβάστε όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για την Unreal Engine 5 και συζητήστε γι΄ αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification