Ειδήσεις Software Steam Cloud Play

Steam Cloud Play

Thursday, 28 May 2020  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a0/24/19/steam-cloud-gaming-58-1590432028.jpg
 

Steam Cloud Play

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα στους developers. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/11/19] Η Valve φέρεται να δουλεύει πάνω σε μία υπηρεσία με την ονομασία Steam Cloud Gaming.

Το portal του Steam για τους developers, έκανε μια αναβάθμιση και στο νέο update υπάρχει στον κώδικα μια αναφορά για το "Steam Cloud Gaming", σύμφωνα με διαρροή από το SteamDB. Η Valve έκανε μία προσθήκη στους όρους χρήσης με τους developers που αφορά την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το παραπάνω link, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Github, έχει διάφορα στοιχεία που αφορούν online συμφωνητικά, με πεδία που αφορούν απλά περιορισμούς χαρακτήρων και διάφορα μηνύματα σφάλματος που θα εμφανίζονται σε λάθος πληκτρολογήσεις στα πεδία ενός συμφωνητικού. Ένα μήνυμα μάλιστα αναφέρει το: "Ευχαριστούμε που υπογράψατε την πιο πρόσφατη προσθήκη του Steam Cloud Gaming". Μετά από αυτό, μένει να δούμε πότε ο συγκεκριμένος κώδικας θα εμφανιστεί live κι αν όντως θα αφορά μια υπηρεσία cloud gamingμ στην οποία δεν θα χρειάζεται να κατεβάσετε ένα ολόκληρο παιχνίδι στο PC σας αλλά να το παίζετε συνδεόμενοι σε server.

[UPDATE: 25/5/20 - Νέα φήμη] Σε συνέχεια της περυσινής φήμης, ο Data miner Pavel Djundik, έκανε datamining στο Steam και εντόπισε κώδικα που αναφέρεται στο Steam Cloud Gaming, τον οποίο και δημοσίευσε στο Twitter. Ο κώδικας έχει την φράση "GetCloudGameTimeRemaining", που ίσως αφορά την εναπομείναντα χρόνο ενός gamer στην υπηρεσία, εφόσον είναι συνδρομητής.

 

Σύμφωνα με τον developer, το νέο update της beta του Steam client, προσθέτει μεγαλύτερη υποστήριξη για το Steam Cloud Gaming και τα λεγόμενα "timed trials".

Με την Google να έχει μπει στην αγορά με το Stadia και την Microsoft να ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, σίγουρα η Valve καλοβλέπει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ανάλογης υπηρεσίας.

[UPDATE 2: 28/5/20 – Επιβεβαιώθηκε και επίσημα στους developers] Το πιο πρόσφατο patch για το Steam περιλάμβανε πολλές αναφορές στο Steam Cloud Play, μία υπηρεσία που ακόμα περιμένουμε να ανακοινώσει επίσημα η Valve. Υπάρχει ωστόσο λόγος για τον οποίο ο κώδικας του Steam Cloud προστέθηκε στον client.

Η Valve δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο που αποκαλύπτει την κυκλοφορία ενός beta για τους developers και εξηγεί το τι ακριβώς είναι και πως μπορούν να συμπεριλάβουν τα games τους σε αυτή την καινοτομία. Το έγγραφο μιλάει για τη διαθέσιμη χωρητικότητα του server, αλλά δεν καταστεί ξεκάθαρο αν η Valve θα διαθέσει το Steam Cloud Play σε όλους τους χρήστες. Επιβεβαιώνεται ωστόσο ότι θα συνδεθεί με άλλες υπάρχοντες υπηρεσίες cloud, κατά κύριο λόγο με το Geforce Now.

To Steam Cloud Play beta είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει μόνο με το Geforce Now προς το παρόν, όμως υπάρχει η πιθανότητα να επεκταθεί στο μέλλον. Η Valve ψάχνει για developers που να θέλουν να προσθέσουν τα games τους στην beta έκδοση. Εκτός από αυτό, στο έγγραφο τονίζεται επίσης, ότι οι developers θα πρέπει να επιλέξουν μόνοι τους αν θα πάρουν μέρος σε αυτή την καινοτομία και πως αυτό το μοντέλο δεν θα τους προσφέρει ένα νέο τρόπο για να χρηματικές απολαβές. Η Valve ενδιαφέρεται απλά να επιτρέψει στους χρήστες που ήδη κατέχουν αυτά τα games να τα παίζουν από απόσταση.

Επιπλέον η Valve τονίζει τα εξής: "Το Steam Cloud Play δίνει απλώς στους χρήστες του Steam περισσότερες επιλογές όσον αφορά το που και το πώς θα παίξουν τα PC games τους. Είναι παρόμοιο με το πώς οι παίκτες παίζουν τα games από το Steam Library μέσω του Steam Remote Play ή σε έναν επιπλέον υπολογιστή."

Διαβάστε περισσότερα για το νέο σύστημα loyalty του Steam που θα σας επιβραβεύει με εκπτώσεις.

Διαβάστε για τα Steam Summer Sale 2020 και συζητήστε για το Steam στο σχετικό forum topic.

Δηλώστε το Steam ID σας και κάντε add άλλους αναγνώστες του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification