Steam: Έρευνα για τιμές και geo-locking απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Steam: Έρευνα για τιμές και geo-locking απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση

Steam: Έρευνα για τιμές και geo-locking απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση

6 publishers στο στόχαστρο για τις διαφορές τιμών.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης διερευνά τον λόγο οι ευρωπαϊκές χώρες στο Steam πληρώνουν διαφορετικές τιμές.

Η Valve έχει συμφωνία με τους publishers Capcom, Focus Home Interactive, Koch Media, Bandai Namco και ZeniMax (Bethesda) για το geoblock των χρηστών του Steam σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα σε μία ευρωπαϊκή χώρα ένα παιχνίδι μπορεί να κοστίζει διαφορετική τιμή από μία άλλη. Επίσης, απαγορεύεται η πώληση των game keys σε άλλη χώρα ώστε να μην αγοράζουν οι χρήστες φθηνότερα games απ' ότι θα έπρεπε. Οι συγκεκριμένοι κανόνες του Steam παραβιάζουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αποτρέψει το παράλληλο εμπόριο και σύμφωνα με την Margrethe Vestager, επίτροπο για το αρμόδιο θέμα, οι εταιρείες προσπαθούν να αρνηθούν προνόμια προς τους χρήστες τους όπως το να τους αποκλείνουν από συγκεκριμένες προσφορές, ανάλογα με την τοποθεσία τους. Οι παραπάνω εταιρείες έχουν σύμβαση με την Valve για το συγκεκριμένο ζήτημα και φυσικά δεν είναι οι μόνες. 

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα υπάρξει κάποια απόφαση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και αν θα αλλάξει η Valve την πολιτική της.

Γράψτε το Steam ID σας σε αυτό το forum topic.

Δείτε ακόμη τα games που παίξατε περισσότερο το 2016 στο Steam.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification