Ειδήσεις Φορητά Η Sony κατοχυρώνει πατέντες για cartridges

Η Sony κατοχυρώνει πατέντες για cartridges

Sunday, 10 Nov 2019  | in Φορητά | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/36/16/e9/ps5-cartridges-patent-sony-32-1573407017.jpg
 

Η Sony κατοχυρώνει πατέντες για cartridges

Κατοχυρώθηκε και δεύτερη πατέντα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/11/18] H Sony κατοχύρωσε το 2017 μια πατέντα φορητής συσκευής που θα δέχεται cartridges και υποδηλώνει ότι πρόκειται για φορητή συσκευή.

Ο "διάδοχος" του PS Vita κατοχυρώθηκε ως πατέντα στη Νότιο Κορέα, ενώ αυτό το μήνα παρουσιάστηκε δημόσια από την αρμόδια αρχή της χώρας. Παρότι πρόκειται απλά για κατοχύρωση πατέντας, η κατοχύρωση δηλώνει ότι θα υπάρχει μηχανισμός cartridge, κάτι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την Sony.

sony cartridges game card patent 27 1543335830

Αμέσως προέκυψαν φήμες για ερχομό νέας φορητής κονσόλας. Ωστόσο, οι φήμες ακυρώθηκαν σύντομα, καθώς η πατέντα κατοχυρώθηκε από τον Yujin Morisawa για λογαριασμό του Sony Toio, ενός παιχνιδιού που είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

Μπορεί η Sony να δηλώνει προς το παρόν ότι δεν έχει σχέδια να κατασκευάσει μια νέα φορητή κονσόλα, αλλά ο νέος επικεφαλής του τμήματος PlayStation, John Kodera, έχει δηλώσει ότι η Sony ενδιαφέρεται ακόμα για τις φορητές κονσόλες καθώς θεωρεί ότι το portable gaming μπορεί να οδηγήσει σε νέες εμπειρίες. 

 

[UPDATE: 10/11/19  - Κατοχυρώθηκε και δεύτερη πατέντα] Η Sony κατοχύρωσε πατέντα και ενός δεύτερου cartridge, η οποία δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά.

Η πατέντα κατοχυρώθηκε στη Βραζιλία. Η τελευταία φορά που η Sony χρησιμοποίησε cartridges ήταν στο PS Vita. Το PS5 έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα έχει Blu-ray drive. Όσο για το αν θα δούμε ή όχι κάποια νέα φορητή κονσόλα, επειδή η πατέντα που σας αναφέραμε στο περυσινό άρθρο κατοχυρώθηκε ξανά από τον Yujin Morisawa, τον ίδιο άνθρωπο που είχε κατοχυρώσει και την περυσινή πατέντα ευρεσιτεχνίας, το πιθανότερο είναι ότι και αυτή θα αφορά το παιχνίδι Sony Toio, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Από την άλλη, το γεγονός ότι στην πατέντα αναγράφεται το "Sony PlayStation" σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να προβληματίσει. Το πιθανότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος τίτλος αναγράφεται διότι κατοχυρώθηκε από το τμήμα PlayStation της Sony. Διαφορετικά το να κατασκευάσει για παράδειγμα η Sony μια συσκευή backup η οποία θα είναι συμβατή με το PS5 και θα δέχεται cartridges, είναι ένα κάπως extreme σενάριο.

sony playstation game cartridge

 

Δείτε αναλυτικά όλες τις επίσημες ανακοινώσεις του PS5 και τις απολύσεις που έγιναν όταν ανακοινώθηκε η κονσόλα.

Διαβάστε το χειριστήριο του PlayStation 5 και το backwards compatibility με το PS4. Συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 27/11/2018 19:18
"Εκτός κι αν...η Sony ετοιμάζει υβριδικό PS5 με cartridges, σαν το Nintendo Switch".
Απαπα παναγία μου μακριά από μας τα καραγκιοζιλίκια που κάνει η Nintendo με το Switch, που ούτε και η ίδια δεν ξέρει τι είναι τελικά το Switch (φορητό? / σταθερό?) η σε ποιους απευθύνεται κάζουαλ? / hardcore? έλα ντε!

Το PS5 πρέπει αν όχι επιβάλλεται πρωτίστως να είναι μια σταθερή κονσόλα κάτω από την 4Κ TV μου, και κατ' επέκταση ένα κτήνος που δεν θα μασάει τίποτα!
Υ.Γ Τώρα αν θέλουμε οπωσδήποτε και κάτι υβριδικό, το Nintendo Switch φτάνει και περισσεύει ώστε να σκοτώσουμε την ώρα μας έτσι στο χαλαρό και τίποτα παραπάνω απ' αυτό.
Notification