Ειδήσεις Φορητά Έσπασε η προστασία του PS Vita

Έσπασε η προστασία του PS Vita

Sunday, 31 Jul 2016  | in Φορητά | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (5 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/c8/9a/d3/ps-vita-super-mario-bros-3-2-86-1469985358.jpg
 

Έσπασε η προστασία του PS Vita

Πρόσβαση μέσω FTP. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/9/12] Ο Yifan Lu, ένας κινέζος hacker με ειδικότητα στον προγραμματισμό, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι προσπαθεί να τρέξει στο PlayStation Vita homebrew software, δηλαδή ανεξάρτητο λογισμικό που δεν υποστηρίζεται από την Sony.

Δηλώνει μάλιστα ότι έχει καταφέρει να βρει ένα exploit που θα του επιτρέψει κάτι τέτοιο και γι' αυτό το λόγο καλεί άλλους προγραμματιστές για βοήθεια μέσω ενός site όπου έχει αναρτήσει τον κώδικά του. Ο νέος loader του PS Vita θα βασιστεί αρκετά στον Half-Byte Loader του PSP. Άλλωστε, μπορείτε ήδη να τρέξετε homebrew games του PSP στο PlayStation Vita. Με τις μετατροπές που υπόσχεται ο Yifan Lu ίσως καταφέρετε να τρέξετε και PS Vita games.

Το ότι θα τρέξει κάποιος homebrew software δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό θα είναι πειρατικό. Βέβαια η Sony σίγουρα θα έχει αντίθετη άποψη επί του θέματος. Θα αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια με ανυπομονησία. Ήδη πάντως η ιαπωνική εταιρεία έχει ανοίξει σε πολλούς προγραμματιστές την όρεξη με το πρόγραμμα PlayStation Mobile Developer, επιτρέποντάς τους να τρέξουν games από άλλες πλατφόρμες στο Vita. Στο βίντεο βλέπετε το εγχείρημα ενός άλλου hacker τον φετινό Μάρτιο.

[UPDATE: 31/7/16] Ο modder HENkaku κατάφερε να σπάσει την ασφάλεια του PS Vita με το firmware 3.60.

Αναρτώντας τον τρόπο σπασίματος της φορητής κονσόλας σε ένα site, κατάφερε να απενεργοποιήσει πλήρως την προστασία του συστήματος ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της κονσόλας μέσω FTP μεταφέροντας ελεύθερα αρχεία και αλλάζοντας τα δικαιώματά τους. Το hack λειτουργεί και στο PlayStation TV.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να εγκαταστήσετε στο PS Vita από games μέχρι...κάθε είδους emulators.

Συζητήστε περισσότερα για το PS Vita σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Devilhunter_PS (Level 19) 07/09/2012 03:22
Τώρα με το καλό να πω ή πιάστε τον το π^$%^%.

Όπως και να έχει ένα hack θα έδινε ώθηση στις πωλήσεις, τουλάχιστον της κονσόλας.
#2 IamTheOne (Level 16) 07/09/2012 11:57
Επόμενο είναι με τις τιμές που πουλάνε κονσόλα και games να αρχίσουν οι hackers να ρολάρουν.Άντε με το καλό κι η επίσημη ανακοίνωση (του hacker).
#3 Vasilis (Level 25) 30/10/2012 15:04
άντε να καούμεεεεεεεεεε εεεε λίγο.
#4 +2 The Ace (Level 4) 31/07/2016 22:03
Θα γίνει χάμος τώρα πιστεύω και με το PSP τα ίδια είχαν γίνει όταν το σπάσανε
#5 BoBKiD (Level 15) 01/08/2016 12:11
Μην βιάζεστε ορισμένοι να χαρείτε πολύ. Το ότι απέκτησαν πρόσβαση στον πυρήνα είναι το πρώτο βήμα. Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να "τρέξουν' σπασμένα παιχνίδια. Η SONY έχει βάλει πολλές δικλείδες ασφαλείας.
Για παράδειγμα, όσοι έχετε PS Vita θα ξέρετε ότι από την στιγμή που θα "τρέξει" ένα παιχνίδι retail (κάρτα) στο Vita, αυτόματα κλειδώνει στο PSN account σας. Αν το δώσετε σε κάποιον φίλο σας, θα μπορεί να τρέξει το παιχνίδι αλλά ΔΕΝ θα μπορέσει να πάρει trophies αν δεν κάνει πρώτα format τα save της κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι η SONY θα μπορεί να "δει" (αν θέλει) στο μέλλον ποιά παιχνίδια σας ανήκουν και ποιά όχι και να σας ban-άρει κατά βούληση.
Επίσης όλα τα αρχεία είναι κλειδωμένα (encrypted). Το ίδιο και τα saves και μάλιστα με διαφορετικό ecryption. Το ίδιο και τα trophies.

Η συμβουλή μου πάντως είναι, όσοι έχουν PS Vita να μην κάνετε αναβάθμιση λογισμικού και να μεινετε στο 3.60.
Notification