Ειδήσεις Φορητά PS Vita: Τέλος στα retail games από την Sony

PS Vita: Τέλος στα retail games από την Sony

Friday, 18 May 2018  | in Φορητά | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας  
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ee/59/73/ps-vita-telos-ta-retail-games-58-1526473881.jpg
 

PS Vita: Τέλος στα retail games από την Sony

Θα συνεχίσουν να διανέμονται στην Ιαπωνία. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/18] Σε μήνυμά της προς τους developers, η Sony έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει την παραγωγή retail games και cartridges για το PS Vita έως το τέλος του οικονομικού έτους του 2018 που λήγει στις 31 Μαρτίου 2019. Την είδηση επιβεβαίωσε στο Kotaku εκπρόσωπος της Sony. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τις εταιρείες ότι θα στέλνει νέους κωδικούς για retail games έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2019. Οι ψηφιακές εκδόσεις των games θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

[UPDATE: 18/5/18 - Συνεχίζει η διανομή τους στην Ιαπωνία] Η κυκλοφορία των PS Vita κονσολών αναμένεται να συνεχιστεί στην Ιαπωνία.

Πρόσφατα η Sony αποκάλυψε πως θα πάψει να κυκλοφορεί games σε retail μορφή για το PS Vita. Αυτή της η απόφαση φαίνεται να μην ισχύει και για την περίπτωση των ιαπωνικών συνόρων. Όπως αποκάλυψε η σελίδα GameSpark η οποία επικοινώνησε με την SIE Japan, τα retail games του PS Vita θα συνεχίσουν να στολίζουν τα ράφια των καταστημάτων στην Ιαπωνία.

Όπως μετέφρασε το Kotaku μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
- “Τι θα γίνει με την υποστήριξη του PS Vita εντός της χώρας; (της Ιαπωνίας)”
- “Η παραγωγή game cards για το PS Vita θα συνεχιστεί στην Ιαπωνία”.
- “Θα συνεχιστεί και η παραγωγή κονσολών;”
- “Εφόσον στην Ιαπωνία θέλουμε τους πάντες να συνεχίσουν να παίζουν, αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας”.

Θυμίζουμε ότι η Sony σταμάτησε να δημιουργεί first-party games για το PS Vita στα τέλη του 2015, ενώ δήλωσε ότι είναι αρνητική στην κυκλοφορία μιας νέας φορητής κονσόλας. Συζητήστε για το PS Vita στο σχετικό forum topic.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification