Ειδήσεις Platform Just Die Neon

Just Die Neon

Thursday, 19 Jan 2017  | in Platform | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/47/dc/5e/just-die-neon-84-1484823750.jpg
 

Just Die Neon

Ελληνικό Platform όπου ελέγχετε δύο χαρακτήρες.

Η NAK Games κυκλοφόρησε το πρώτο της game.

Πρόκειται για το Just Die Neon, ένα καθαρόαιμο arcade Platform που δημιουργήθηκε για να ενσωματώσει ένα νέο gameplay στοιχείο, της καθοδήγησης μέσω φωτός. Χειρίζεστε ταυτόχρονα δύο χαρακτήρες. Ο πρώτος είναι μια μπλε φωτεινή φιγούρα που είναι ουσιαστικά η πηγή φωτός στην πίστα. Όπου βρεθεί φωτίζει τον περιβάλλοντα χώρο και παράλληλα το φως που διαχέεται δημιουργεί σκιές από τις πλατφόρμες που συγκροτούν την πίστα.  Η δουλειά του είναι να δείξει τον δρόμο στον δεύτερο χαρακτήρα.

Ο δεύτερος χαρακτήρας είναι μια σκοτεινή μαύρη φιγούρα όπου αναγκαστικά λόγω χρώματος κρύβεται στις σκιές. Θα πρέπει να βρει τον δρόμο του προς την έξοδο αποφεύγοντας πολλών ειδών παγίδες που βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένες στην πίστα. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς η βαρύτητά του είναι ανεστραμένη και ως εκ τούτου τρέχει στα ταβάνια και πέφτει προς τα επάνω.

Η κίνηση των χαρακτήρων γίνεται με τα πλήκτρα WASD για τον φωτεινό χαρακτήρα και με τα βελάκια του πληκτρολογίου για τον σκοτεινό. Αυτή η διάταξη επιτρέπει το παιχνίδι να παιχτεί από ένα άτομο αλλά και ανά πάσα στιγμή ένα δεύτερο να αναλάβει έναν από τους δύο ρόλους. Χωρίς επιπλέον hardware και εντολές, είναι απλά μια απόφαση της στιγμής.

Το Just Die Neon εμφανίστηκε στο Steam Greenlight προ ημερών με το όνομα Just Die, έχοντας ελαφρώς διαφορετικά γραφικά. Μετά από σχόλια της κοινότητας οι developers της NAK Games όμως αποφάσισαν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για όσους έχουν κυρίως πρόβλημα με αχρωματοψία, λαμβάνοντας υπόψιν το feedback που τους δόθηκε.

Το Just Die Neon αναπτύχθηκε από την NAK games, μια προγραμματιστική ομάδα δύο φίλων από την Χαλκιδική, παλαιών gamers που συγκροτήθηκαν το 2016 με σκοπό την ανάπτυξη games για όσες περισσότερες πλατφόρμες μπορέσουν. Η ανάπτυξη του Just Die Neon χρειάστηκε περίπου δύο μήνες εντατικής προσπάθειας, κυρίως στον τομέα του testing. Είναι το πρώτο τους game και ευελπιστούν να είναι το εργαλείο που θα τους βοηθήσει στη ανάπτυξη των επόμενων project τους. Προς το παρόν, εργάζονται σε άλλα δύο games για PC και ακόμα δύο για Android.

Το Just Die Neon κυκλοφορεί ήδη μέσω του itch.io στην τιμή του 1 δολαρίου, ενώ βρίσκεται στο Steam Greenlight όπου περιμένει την υποστήριξή σας. Συζητήστε εκτενώς για το πρώτο game της NAK Games στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 19/01/2017 15:09
Μπράβο τους για αυτήν την προσπάθεια και μακάρι να δούμε και ακόμα μεγαλύτερες δημιουργίες στο μέλλον.
#2 Manos (Level 38) 20/01/2017 04:37
+1 για το Stream Greenlight. Στηρίζουμε ελληνικές προσπάθειες.
Notification