Ειδήσεις Platform Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Monday, 25 Sep 2017  | in Platform | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (2 σχόλια)
Γιάννης Σιδηρόπουλος
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7c/a0/57/xenia-4-44-1502111586.jpg
 

Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Launch trailer και Hardcore mode. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/8/17] Η εταιρεία ανάπτυξης Loresoft ανακοίνωσε το Xenia, ένα Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα.

Στο Xenia θα ελέγχετε έναν σιδηρουργό που αντικρίζει τις καταστροφές που συμβαίνουν στην πόλη του από τις κακές δυνάμεις. Το παιχνίδι λαμβάνει το όνομά του από την βασίλισσα Ξενία, πρόσωπο που επιβεβαιώνεται ιστορικά καθώς ζούσε στην Ελλάδα το, 12ο αιώνα π.χ. Το κάστρο της βρισκόταν στην οροπέδιο της Φθίας ενώ σύμφωνα με την πλοκή του παιχνιδιού ο κακός μάγος Σκώτος απήγαγε την βασίλισσα με στόχο να χρησιμοποιήσει την ψυχή της για να γίνει παντοδύναμος. Η βασίλισσα έστειλε τον στρατό της να βοηθήσει τον Αχιλλέα στον πόλεμο της Τροίας και έτσι έμεινε μόνη και ανυπεράσπιστη. Ο πρωταγωνιστής μας ονομάζεται Άρδας και είναι ένας blacksmith που αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή να πάει να την σώσει.


Το Xenia αναπτύχθηκε έναν και μόνο developer, τον Δημήτρη Φλώρο, μέσα σε οκτώ μήνες. Είναι ένα side-scrolling Platform/RPG (Metroidvania) στο οποίο συλλέγετε gold και τον χρησιμοποιείτε για να αγοράσετε αντικείμενα από το Magic Shop. Το Xenia διαθέτει 12 levels, 7 bosses και αξιοποιεί ορισμένα secret rooms με εναλλακτικά endings το καθένα προσδίδοντας ένα replayability στον indie τίτλο. Το παιχνίδι διαθέτει διάφορα checkpoints ενώ εξελίσσεται αρκετά γρήγορα.

Το Xenia θα κυκλοφορήσει για PC την 1η Σεπτεμβρίου με κόστος 5 ευρώ. Θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις για Android και iOS.

[UPDATE: 25/9/17 - Launch trailer] Κυκλοφόρησε το launch trailer του Xenia, το οποίο ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προστέθηκαν άλλα δύο επίπεδα δυσκολίας, το Hard (όπου αν πεθάνετε επιστρέφετε στην αρχή του level) και το Hardcore, στο οποίο υπάρχει permadeath. Επίσης, προστέθηκε ένα νέο αντικείμενο στο Magic Shop και διορθώθηκαν τα bugs του παιχνιδιού. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Διαβάστε και συζητήστε περισσότερα για το Xenia στο σχετικό forum topic. Μάθετε περισσότερα για την Loresoft στο επίσημο site.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Dovahkiin (Level 22) 07/08/2017 16:22
Πολύ ενδιαφέρον δείχνει να είναι. Σίγουρη μελλοντική ασχολία.
#2 +1 ashbringer (Level 25) 08/08/2017 19:56
Ότι έχει στοιχεία ελληνικά αξίζει να το κοιτάμε πάντα πρώτο.
Notification