Ειδήσεις Platform Turrican: 30 χρόνια και εορτασμός στη Gamescom

Turrican: 30 χρόνια και εορτασμός στη Gamescom

Wednesday, 26 Aug 2020  | in Platform | Γράφτηκε από τον Γιάννης Παπαργυρίου  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e5/35/12/turrican-ii-12-30-1598459316.jpg
 

Turrican: 30 χρόνια και εορτασμός στη Gamescom

Άραγε θα δούμε νέα έκδοση του ιστορικού Platform;

Το ιστορικο Platform ονόματι Turrican θα γιορτάσει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του και οι Strictly Limited Games και Factor 5 θα κάνουν ανακοίνωση και θα δείξουν τρέιλερ του κατά τη διάρκεια του Opening Night Live της φετινής Gamescom.

Το αν πρόκειται για remaster, επανέκδοση ή νέο video game δεν είναι ακόμη γνωστό. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης. Μέχρι στιγμής, το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής: “Μετά από τρεις δεκαετίες σε ησυχία, καλωσορίζουμε την επιστροφή ενός πραγματικού θρύλου. Ανεπτυγμένο από μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ανεξάρτητες εταιρείες όλων των εποχών, το Turrican της Factor 5 έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα games κοινού και κριτικών σε ελάχιστο διάστημα από την κυκλοφορία του το 1990. Τώρα, σε συνεργασία με την αυθεντική ομάδα ανάπτυξης, η Strictly Limited Games είναι ενθουσιασμένη που θα επαναφέρει αυτό το μυθικό τίτλο.”

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου θα αποκαλυφθεί ένα αποκλειστικό τρέιλερ και περισσότερα για την επετειακή έκδοση των 30 χρόνων κατά τη διάρκεια του Opening Night Live της Gamescom. H τελετή θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδος, με προγραμματισμένη λήξη στις 8:30 το πρωί της επόμενης ημέρας. Μετά τις αποκαλύψεις, οι exclusive και limited εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στο διαδικτυακό κατάστημα της Strictly Limited Games.

Το Turrican ξεκίνησε το 1989 στον Commodore 64 με ένα demo της πρώτης πίστας. Το πλήρες video game κυκλοφόρησε το 1990 στον Commodore 64 και στην Amiga όπου έλαβε υψηλότατα reviews. Το 1990 ήρθε σε Atari ST, Amstrad CPC και Spectrum και το 1991 στο Mega Drive και το Game Boy.

Το Turrican 2 ωστόσο, κυκλοφόρησε και αυτό το 1991, για Amiga, Atari, CPC, C64 και Spectrum και θεωρείται το κορυφαίο της σειράς, ενώ στα PC έφτασε με αρκετή καθυστέρηση το 1995. Τέλος, το Mega Turrican ολοκλήρωσε την πολύ καλή πορεία της σειράς και ήρθε το 1993 στην Amiga και το 1994 στο Mega Drive.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή Gamescom και συζητήστε για το Turrican στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification