Ειδήσεις MMORPG Activision: “Το Diablo Immortal ήταν καλή ιδέα”

Activision: “Το Diablo Immortal ήταν καλή ιδέα”

Wednesday, 05 Aug 2020  | in MMORPG | Γράφτηκε από τον Γιάννης Παπαργυρίου  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5a/1d/a7/Diablo-Immortal-was-a-good-idea-72-1596644399.jpg
 

Activision: “Το Diablo Immortal ήταν καλή ιδέα”

Ως απόδειξη επικαλείται τις πωλήσεις του Call of Duty: Mobile.

Ο οικονομικός διευθυντής της Activision Blizzard, Dennis Durkin, υποστήριξε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στα πλαίσια της παρουσίασης των τετραμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ότι η επιτυχία του Call of Duty: Mobile, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019, είναι απόδειξη ότι η Activision είναι στο σωστό δρόμο όσον αφορά τη στρατηγική της για κινητά.

Η δήλωση έρχεται εν μέρει ως απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του Diablo Immortal το Νοέμβριο του 2018 στα πλαίσια της BlizzCon. Ο συνιδρυτής της Blizzard, Allen Adham, προσπάθησε τότε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τον ισχυρισμό ότι οι έντονες αντιδράσεις των οπαδών της σειράς οφείλονται στο πάθος που νιώθουν για αυτήν, αλλά δηλώσεις του κοινού όπως “απλά μας φτύνουν κατάμουτρα” φαίνονται να υποδηλώνουν κάτι πολύ περισσότερο από απλό πάθος. Ωστόσο, μετά και τη νέα δήλωση του Dennis Durkin, η Activision δε φαίνεται να σκοπεύει να επανεξετάσει την προσέγγισή της όσον αφορά τα games σε κινητά.

Ο Durkin ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το Diablo Immortal και πώς αυτό μπορεί να επηρεαστεί από το Call of Duty: Mobile. “Υπάρχουν πολλά ακόμη που θα έρθουν σε κινητά. Το Call of Duty: Mobile έχει κάνει μια πραγματικά σπουδαία αρχή, αλλά βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε σχέση με το τι μπορεί να είναι η σειρά Call of Duty σε κινητά. Ξέρουμε ότι το να συνδέσουμε την εμπειρία ανάμεσα σε διάφορα μέσα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη σειρά. Οι πρώιμες επιτυχίες όμως του Call of Duty: Mobile αποτελούν αποδείξεις στο ερώτημά σας για το πώς λειτουργεί η στρατηγική για τις διάφορες σειρές. Και σίγουρα έχει εφαρμογή σε πολλές άλλες σειρές μας. Βλέπουμε ότι οι τωρινοί μας παίκτες θέλουν περισσότερους τρόπους να εμπλακούν με την αγαπημένη τους πνευματική ιδιοκτησία, είτε μέσω κινητού είτε άλλων μέσων, κι ότι το να προσφέρουμε αυθεντικές και πραγματικά βαθιές εμπειρίες σε νέα μέσα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πολύ μεγαλύτερη εμπλοκή. Και τα αποτελέσματα αυτού του τετραμήνου πραγματικά δείχνουν αυτό.”

diablo immortal overview gameplay

Όταν ο Durkin ρωτήθηκε εάν η προσθήκη free to play games σε κινητό και άλλα μέσα είναι καννιβαλιστική, λειτουργεί δηλαδή εις βάρος των games επί πληρωμή, η απάντησή του ήταν αρνητική. “Το free to play συνυπάρχει με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα και μπορεί να προσθέσει ουσιαστικά σε μια σειρά. Οι αποδείξεις των αποτελεσμάτων που παρουσιάζουμε σήμερα ισχύουν για όλη τη γκάμα των games μας. Για να επανέλθω σε προηγούμενη ερώτηση, δεν αφορά μόνο το Diablo αλλά όλες μας τις σειρές. Οι ομάδες μας βλέπουν μια ευκαιρία για απόκριση σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό, για μεγαλύτερη εμπλοκή και περισσότερη επένδυση από μέρους των παικτών σε όλες μας τις σειρές.”

To Diablo Immortal δεν έχει λάβει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε κατ’ εκτίμηση. Ωστόσο, η Activision ανακοίνωσε ότι η Blizzard σκοπεύει να επεκτείνει τις εσωτερικές δοκιμές του με ένα playtest σε όλο το εύρος της εταιρείας μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Δείτε gameplay videos του Diablo Immortal και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification