Ειδήσεις Events E3 2018: Nintendo spotlight

E3 2018: Nintendo spotlight

Tuesday, 12 Jun 2018  | in Events | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6f/ff/86/nintendo-e3-2018-65-1524820479.jpg
 

E3 2018: Nintendo spotlight

Super Smash Bros. Ultimate και τα νέα Pokemon.

[Αρχική δημοσίευση: 27/4/18] Η Nintendo αποκάλυψε τα games που θα την συνοδεύσουν στην φετινή E3.

Όπως συνηθίζουν όλες οι εταιρείες, έτσι και η Nintendo, ανακοίνωσε τα πλάνα της για την φετινή έκθεση της E3. Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει την press conference της με ένα βίντεο παρουσίασης στις 12 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Όσον αφορά στα games που φέρνει μαζί της φέτος, σίγουρη μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του νέου Super Smash Bros., ενώ θα λάβουν χώρα και οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Splatoon 2. Το αν θα υπάρξει κάτι νέο παραμένει αβέβαιο ωστόσο πάντοτε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για εκπλήξεις.

[UPDATE: 12/6/18 - Η παρουσίαση ξεκινάει] Το Nintendo Spotlight στην E3 2018 ξεκινάει σήμερα στις 19:00. Συντονιστείτε και ελάτε να δούμε παρέα την τελευταία συνέντευξη τύπου της φετινής E3. Θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη και όχι σε κάποιο χώρο.

19:02: Για αρχή παρουσιάστηκε το Daemon X Machina από την Marvelous Entertainment, ένα Action Shooter, με mechs. Θα κυκλοφορήσει το 2019 για το Nintendo Switch.

19:05: Παρουσιάστηκε gameplay trailer του Xenoblade Chronicles 2 Torna - The Golden Country DLC, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

19:07: Ο Reggie-Fils Aime, πρόεδρος της Nintendo of America, έδωσε πληροφορίες για τα Pokemon Let’s Go! Pikachu και Let’s Go! Eevee που αποτελούν το ντεμπούτο των Pokemon για το Switch, καθώς επίσης και το αξεσουάρ Pokeball Plus. Το Pokemon Pikachu και Pokemon Eevee, όπως και το Pokeball Plus θα κυκλοφορήσουν στις 16 Νοεμβρίου για το Switch. Κάθε Pokeball Plus θα ενώνεται με ένα Switchcon (σ.σ. χειριστήριο του Nintendo Switch) και έτσι θα μπορείτε να πιάσετε Pokemon πετώντας μία Pokeball, ακριβώς όπως γίνεται και με τους εκπαιδευτές στις ομώνυμες σειρές. Μετά το Pokemon Go όπου πιάναμε Pokemon με το κινητό μας, τώρα έχουμε μια νέα εξέλιξη στη σειρά.

19:09: Ανακοινώθηκε το Super Mario Party για τις 5 Οκτωβρίου. Σε αυτό μέχρι και τέσσερις παίκτες θα παίζουν διασκεδαστικά Party games. Σε αυτά διακρίνονται από Mario spin-offs μέχρι games...για μαγείρεμα.

19:11: Παρουσιάστηκε τρέιλερ του Fire Emblem: Three Houses. Θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2019.

19:13: Ανακοινώθηκε το Fortnite, το οποίο θα κυκλοφορήσει από σήμερα δωρεάν για το Nintendo Switch. 

19:15: Ας περάσουμε σε μερικά indie games. Το Overcooked 2 της Team 17 στο οποίο θα μαγειρεύετε θα κυκλοφορήσει στις 7 Αυγούστου. Ανακοινώθηκε το Killer Queen Black, ένα 2D Platform με Pixel art γραφικά. Θα το δούμε εντός του 2018. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το Action Platform Hollow Knight της Team Cherry το οποίο θα κυκλοφορήσει από σήμερα στο eShop. 19:17: Το Octopath Traveller θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Ιουνίου στο eShop.

19:18: Προβλήθηκε τρέιλερ για τα games Starlink (16/10), Arena of Valor (φθινόπωρο 2018), Minecraft (21/6), Just Dance 2019 (23/10), Dragon Ball FighterZ (2018), Splatoon 2 DLC (καλοκαίρι 2018), νέο Captain Toad DLC (13/7), Crash Bandicoot N' Sane Trilogy (29/6), GungHo (Άνοιξη 2019), Ninjala (χειμώνας 2018), Fifa 19 (28/9), Ark: Survival Evolved (φθινόπωρο 2018), Wasteland 2 (φθινόπωρο 2018), Paladins (από σήμερα), Dark Souls Remastered (μέσα στο καλοκαίρι), SNK Heroines (7/10), Monster Hunter Ultimate (28/8), Wolfenstein II (29/6), Mega Man 11 (2/10) και Mario Tennis Aces (22/6).

19:20: Παρουσιάστηκε το Super Smash Bros. Ultimate για το Nintendo Switch. Στο τρέιλερ είδαμε ένα τεράστιο ρόστερ από πασίγνωστους ήρωες και συγκεκριμένα τους Link, Donkey Kong, Fox, Falco, Marth, Zelda, Sheik, Villager, Meta Knight, Mewtwo, Sonic, Peach, Pikachu, Ice limbers, Inkling, Captain Falcon, Zero Suit Samus, Wii Fit Trainer, Pokemon, Ryu, Ike, Cloud, μέχρι και ο Solid Snake, Diddy Kong, Ryu, Robin, Bayonetta, Dr. Mario, Duck Hunt, Pit, Palutena, Bowser Jr., διάφορα Mii, Pac-Man, Sonic, Mega Man, Wolf και πολλοί ακόμη ήρωες. Το τελικό ρόστερ θα έχει τουλάχιστον 50 χαρακτήρες (μερικοί είναι ακόμα και από το Splatoon 2). Προσωπικά εννοείται ότι θα επιλέξω τον Ryu απ' το Street Fighter. Το αρχικό ρόστερ θα είναι μικρό και θα ξεκλειδώνετε παίκτες στην πορεία, ενώ θα υποστηρίζονται και μάχες 8 παικτών.

19:30: Τα levels του παιχνιδιού θα προέρχονται από το σύμπαν των Mario, Zelda, Sonic και πολλών ακόμη χαρακτήρων που προαναφέραμε. Το παιχνίδι θα υποστηρίζει δεδομένα από προηγούμενα Super Smash Bros, ακόμα και το χειριστήριο του Gamecube. Προς το τέλος της παρουσίασης ανακοινώθηκαν και οι Samus και Ridley. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου για το Switch.

Ο απολογισμός
Το Spotlight της Nintendo ολοκληρώθηκε. Η Ιαπωνική εταιρεία αναλώθηκε ώστε να μας δείξει στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας της ξερά τρέιλερ για τέσσερα νέα JRPG και για δεκάδες indie games και ports γνωστών games που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά. Η μεταφορά παιχνιδιών με χαμηλά specs, όπως τα Fortnite, Paladins και Wasteland 2 ακούγεται θετική. Αλλά πέρα από κάποιες αξιοσημείωτες κυκλοφορίες, όπως το Crash Bandicoot N' Sane Trilogy, το Nintendo Spotlight σίγουρα δεν ικανοποίησε τον περισσότερο κόσμο.

Το Nintendo Switch είναι μια κονσόλα που υστερεί σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα PS4 και Xbox One, έχει μικρότερη γκάμα τίτλων, τα AAA games επιπέδου Assassin's Creed, Red Dead Redemption 2, Anthem κ.ο.κ. εξακολουθούν να μην κυκλοφορούν και απ' την άλλη η τιμή κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα των κονσολών των Sony και Microsoft. Η Nintendo γνωρίζουμε ότι βασίζεται στα exclusives της, ωστόσο η τωρινή φουρνιά από games που ετοιμάζει απευθύνονται μόνο στον hardcore πυρήνα της Nintendo (στον οποίο κάποτε άνηκα αλλά τώρα πλέον δεν ανήκω). Αν κάποιος παίζει φανατικά JRPG είναι πολύ πιθανό να αγοράσει το Switch αν δεν καλυφθεί απ' το PS4, γιατί εκεί θα δει τα Pokemon και Fire Emblem: Three Houses. Βέβαια από όλα τα JRPG του Switch, τα Pokemon είναι ένα εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο και διαθέτουν το δικό τους φανατικό κοινό. Η υλοποίηση μιας Pokeball στο Switch είναι σίγουρα κάτι το πρωτότυπο που θα φέρει πωλήσεις στη Nintendo.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των gamers που δεν παίζουν JRPG, θα βρουν μόνο το Super Smash Bros. Ultimate, που ως Fighting απευθύνεται και πάλι σε πολύ εξειδικευμένο κοινό. Κατ' επέκταση αν παίζετε Action games και FPS τότε δεν έχετε λόγο να αποκτήσετε το Switch. Το νέο Metroid Prime απέχει πολύ άλλωστε. Στα Third-Person Shooters τα Splatoon 2 και Fortnite είναι απλά μια παρηγοριά και το δεύτερο το βρίσκουμε και σε όλα τα άλλα format. Ενδεχομένως η συνέντευξη τύπου της Nintendo να είναι και η χειρότερη στη φετινή E3, μιας και το κοινό στο οποίο απευθύνεται συρρικνώνεται διαρκώς σε κάθε μεγάλο event.

Διαβάστε επίσης για τον νέο πρόεδρο της Nintendo και συζητήστε για την E3 2018 στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification