Ειδήσεις Events Global Game Jam Cyprus 2020

Global Game Jam Cyprus 2020

Friday, 24 Jan 2020  | in Events | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e5/42/b7/cyprus-global-game-jam-46-1579855008.jpg
 

Global Game Jam Cyprus 2020

Το πρώτο Global Game Jam της Κύπρου είναι γεγονός!

 

Με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας, του πειραματισμού και της συνεργασίας στον τομέα της Τεχνολογίας και των Βιντεοπαιχνιδιών, η οργανωτική επιτροπή του GameShow Cyprus, ο πρωτοπόρος οργανισμός eSports Kinx Gaming και η PrimeTel φέρνουν στην Κύπρο την διοργάνωση του διεθνούς Global Game Jam.

31 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου στο Kinx στη Λευκωσία, θα συναντηθούν developers, γραφίστες, game designers, sound engineers και φυσικά gamers σε ένα τριήμερο γεμάτο δημιουργικότητα, συνεργασίες, βιντεοπαιχνίδια, άφθονο φαγητό, βραβεία και διασκέδαση.

Τι είναι το Global Game Jam;
Το Global Game Jam είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Με συμμετοχές που ξεπερνούν τις 108 χώρες, 800 διαφορετικές τοποθεσίες, 42,000 συμμετέχοντες και 8,606 νέα παιχνίδια το Global Game Jam έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στο Guinness World Records. Διεξάγεται εδώ και χρόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και τώρα για πρώτη φορά και στην Κύπρο.

Για 48 ώρες, Game Developers, Game Artists, Content Designers, Game Music Designers, Programmers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια προάγοντας την καινοτομία, τον πειραματισμό και την συνεργασία. Η εκκίνηση του Global Game Jam γίνεται στην Νέα Ζηλανδία και τελευταία ξεκινάει περίπου 24 ώρες μετά η Χαβάη.

Πόσες μέρες διαρκεί το Global Game Jam Cyprus;
Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Πού θα γίνει το Global Game Jam Cyprus;
Στο Kinx eSports Arena [Στασίνου 7, Έγκωμη, 2404 Λευκωσία]

Σε τι κοινό απευθύνεται:
Σε όλα τα άτομα που έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Ένα Game Jam είναι η ιδανική διοργάνωση για να γνωρίσει κανείς νέους ανθρώπους, να δημιουργήσει καινούργιες συνεργασίες και να είναι δημιουργικός. Πολλά games που φτιάχτηκαν κατά τη διάρκεια 48ωρων game jams εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένα παιχνίδια με πλήρη χαρακτηριστικά και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ομάδα για να συμμετάσχει στο Global Game Jam Cyprus. Προσκαλούμε λοιπόν όλα τα δημιουργικά “μυαλά” της Κύπρου άνω των 18 ετών, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο πρώτο Global Game Jam Cyprus μέσω της ιστοσελίδας www.globalgamejamcyprus.org . Για τα υπόλοιπα εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Για την διαδραστική αυτή εκδήλωση, έχει αποφασιστεί να μην υπάρχει καμία χρηματική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες. Το Kinx Gaming θα προσφέρει καθ’όλη τη διάρκεια του Global Game Jame Cyprus σε όλους|όλες τους|τις συμμετέχοντες|ουσες δωρεάν γεύματα και ροφήματα. Στόχος μας έιναι να παρέχουμε ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή σε όλα τα άτομα όλων των κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων.

To πρωτοπόρο αυτό event υποστηρίζουν τα μέσα Gameshow Cyprus, Kinx Gaming, PrimeTel Plc, Gameworld.gr, Kemanes Print Shop, Bionic Electronics, Bolt και το ενεργειακό ποτό Red Bull.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε συμμετοχή όσοι διαμένετε ή όσοι θα ταξιδέψετε στην Κύπρο, επισκεφθείτε το globalgamejamcyprus.org και κάντε like στη Facebook page και την follow στο Instagram. Επισκεφθείτε επίσης την σελίδα του Facebook event.

Συζητήστε για το Global Game Jam Cyprus στο παρακάτω forum topic.

Χορηγός επικοινωνίας: GameWorld.gr

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification