Ειδήσεις Events PAX East 2020: Εκτός διοργάνωσης οι CD Projekt Red και PUBG Corp. λόγω απότομης εξάπλωσης του κορωνοϊού

PAX East 2020: Εκτός διοργάνωσης οι CD Projekt Red και PUBG Corp. λόγω απότομης εξάπλωσης του κορωνοϊού

Wednesday, 26 Feb 2020  | in Events | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/03/de/13/pax20East20coronavirus-5-1582197554-99-1582711760.jpg
 

PAX East 2020: Εκτός διοργάνωσης οι CD Projekt Red και PUBG Corp. λόγω απότομης εξάπλωσης του κορωνοϊού

Μετά την Sony, ακόμα δύο σημαντικές απουσίες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/2/20] Η Sony απέσυρε την παρουσία της από την έκθεση PAX East της Αμερικής, λόγω του κορονοϊου.

Μέχρι στιγμής ο κορονοϊός έχει σκοτώσει 2.000 ανθρώπους και έχει προσβάλει 75.000 (ποσοστό θνησιμότητας 1 προς 37,5). Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Justin Massongill, υπεύθυνος επικοινωνιών της Sony, ο οποίος πρόσθεσε "Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ακύρωση της συμμετοχής μας. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι κάτι που μας απασχολεί περισσότερο από όλα".

Η Sony σκόπευε να παρουσιάσει το The Last of Us: Part 2 και βέβαια demos τρίτων εταιρειών στο PS4.

[UPDATE: 24/2/20 - Ο δήμαρχος της Βοστώνης έστειλε προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της Sony] Η PlayStation έχει ακυρώσει πολλές παρουσιάσεις της σε αρκετά expo τελευταία, συμπεριλαμβανομένων των GDC και PAX East, λόγω φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης Marty Walsh δεν είναι χαρούμενος με την απόφαση της Sony να μην παρουσιάσει στην PAX East (το οποίο event θα διεξαχθεί στην Βοστώνη), και έγραψε ο ίδιο γράμμα στον πρόεδρο της Sony, Kenichiro Yoshida, ζητώντας του να αναθεωρήσει. Το γράμμα αναφέρει ότι οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι αρκετά μικρές, καθώς υπάρχει μόνο ένας ασθενής στην πόλη, ο οποίος και αναρρώνει στο σπίτι του.

“Αυτοί οι φόβοι ενισχύουν τα βλαβερά στερεότυπα τα οποία οι Ασιάτες χρόνια δούλεψαν σκληρά για να αποβάλουν,” έγραφε ο Walsh στο γράμμα του. “Μας κάνουν να σκεφτόμαστε παρορμητικά και να βλέπουμε ολόκληρα group ανθρώπων ως απειλή, να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να χάνουμε τις ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση που προσφέρει η πόλη μας.” Μέχρι σήμερα υπάρχουν 35 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Αμερική.

Oi διοργανωτές του PAX East υποσχέθηκαν “βαθύ καθαρισμό και απολύμανση” σε όλη τη διοργάνωση. Το κύριο στοιχείο στην παρουσίαση της Sony θα ήταν η αποκάλυψη ενός playable demo για το The Last of Us Part II. 

[UPDATE 2: 25/2/20 - H Square Enix και η Capcom κάνουν αλλαγές λόγω ανυσιχίας] Δύο ακόμα αλλαγές ανακοινώθηκαν για την PAX East λόγω της απότομης εξάπλωσης του κορωνοïού παγκοσμίως.

Η Square Enix ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει κάποια πλάνα της σχετικά με την παρουσίαση της PAX East. Η ομάδα ανάπτυξης του Final Fantasy XIV Online ακύρωσε το ταξίδι της από την Ιαπωνία λόγω της ανησυχίας για τον κορωνοïό.

Η εταιρεία δηλώνει: “Η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι κάποιων μελών της που θα ταξίδευαν από την Ιαπωνία. Αυτή η δύσκολη απόφαση πάρθηκε για την αποφυγή πιθανής εξάπλωσης του κορωνοïού έχοντας ως προτεραιότητα μας την υγεία του προσωπικού και των fans.” Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα παρουσιάσει το "A Look Behind the Screen" πάνελ του Final Fantasy XIV και στην θέση του θα πραγματοποιηθεί ένα livestream που θα συμμετέχει η ομάδα ανάπτυξης.

Παρά τις αλλαγές του προγράμματος της η Square Enix θα παρευρεθεί στην PAX East και έχει αρκετά να μας παρουσιάσει. Θα υπάρχει ένα demo του Final Fantasy VII Remake, ένα πάνελ συζήτησης για το Outriders όπως και διάφορα άλλα. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Η Capcom θα αλλάξει επίσης το πρόγραμμα παρουσίασης της λόγω του κορωνοïού. Σε νέο tweet η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Monster Hunter: World δεν θα ταξιδέψουν από την Ιαπωνία για την προγραμματισμένη συνάντηση με τους fans. Η εταιρεία θα δώσει πληροφορίες για το Iceborne όμως η ομάδα ανάπτυξης δεν θα βρίσκετε εκεί.

Η έκθεση PAX East θα διεξαχθεί στη Βοστώνη από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου.

[UPDATE 2: 25/2/20 - Μετά την Sony ακόμα δύο σημαντικές απουσίες] Η PAX East 2020 συνεχίζει να χάνει σημαντικές παρουσίες. Τα τελευταία νέα ήθελαν τις Sony, Capcom και Square Enix να αλλάζουν τα σχέδια τους για την διοργάνωση ενώ δύο ακόμα μεγάλες εταιρείες της gaming βιομηχανίας ανακοίνωσαν την απουσία τους λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία ανάπτυξης του Cyberpunk 2077, CD Projekt Red ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα παρευρεθεί στην PAX East 2020. Η communication lead, Stephanie Bayer, ανάρτησε στο Twitter ότι η εταιρεία δεν είχε σκοπό να παρουσιάσει demo του Cyberpunk 2077 στο event, όμως κάποια από τα στελέχη θα παρευρίσκονταν.  Συνέχισε λέγοντας ότι λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό θέλουν να περιορίσουν το ρίσκο διατηρώντας τη ομάδα υγιή και έτσι τα ταξίδια δεν θα γίνουν.

 

 

Ακόμα μια σημαντική απουσία είναι αυτή της PUBG Corp. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια της για την PAX East λόγω της συνεχούς εξάπλωσης του ιού. Η προγραμματισμένη συνάντηση των fans με την εταιρεία σε μπαρ της Βοστόνης αναβλήθηκε για μελλοντική ημερομηνία.

 

 

Συζητήστε για την PAX East στο παρακάτω forum topic. Μάθετε περισσότερα για τον κορονοϊό κάνοντας κλικ εδώ.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification