Ειδήσεις Events GDC Summer 2020: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής και αλλαγή του ονόματος

GDC Summer 2020: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής και αλλαγή του ονόματος

Friday, 20 Mar 2020  | in Events | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7c/96/80/GDC-2020-27-1582626875.jpg
 

GDC Summer 2020: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής και αλλαγή του ονόματος

Η διοργάνωση προγραμματίστηκε για το καλοκαίρι. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση] To Game Developers Conference θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 20 Μαρτίου 2020, όμως μερικές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει την απουσία τους από την διοργάνωση. 

Η Kojima Productions αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Game Developers Conference 2020, λόγω του κορωνοϊού.

Τo event θα διεξαχθεί στο San Francisco τον Μάρτιο και ο Hideo Kojima επρόκειτο να παρουσιάσει στους game developers την φιλοσοφία πίσω από το game design του Death Stranding. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι "πήρε την δύσκολη απόφαση να ακυρώσει την συμμετοχή της στο GDC 2020 λόγω των αυξημένων ανησυχιών για τον κορωνοϊό. Παρότι το event ήταν πολυαναμενόμενο, δυστυχώς η ακύρωση περιλαμβάνει και τις ομιλίες στις 19 Μαρτίου από τον Hideo Kojima και στις 16 Μαρτίου από τον Eric Johnson".

Μετά την ανακοίνωση του PlayStation και της Kojima Productions ακολουθεί η Electronic Arts η οποία επίσης θα απουσιάσει από την διοργάνωση λόγω των ανησυχιών για την απότομη εξάπλωση του κορωνοϊού.

gdc corona img

Η εταιρεία δήλωσε: “Έχοντας παρακολουθήσει στενά την κατάσταση εξάπλωσης του κορωνοϊού και με την νέα κλιμάκωση του σε νέες περιοχές αποφασίσαμε να δράσουμε για την προστασία των υπαλλήλων μας όπως την αποφυγή μη κρίσιμων ταξιδιών. Ως αποτέλεσμα ακυρώνουμε επίσημα την παρουσία μας στην GDC και περιορίζουμε την παρουσία μας σε άλλες διοργανώσεις. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα προσαρμόσουμε τις αποφάσεις μας αναλόγως.”

Τα νέα έρχονται από το LinkedIn του ad product specialist της EA, Alex Sherer.

[UPDATE: 28/2/20 - Εκτός διοργάνωσης Microsoft, Epic Games και Unity λόγω απότομης εξάπλωσης του κορωνϊού]Τρεις ακόμα μεγάλες απουσίες από την GDC 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Unity, John Riccitiello ανακοίνωσε σήμερα σε blog post, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία δε θα παρευρεθεί στην διοργάνωση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα: “Δυστυχώς φέτος, μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση, πήραμε μια δύσκολη απόφαση αποχωρώντας από την GDC 2020. Παρά το ότι δεν πήραμε την απόφαση ελαφρά τη καρδία, η κατάσταση του COVID-19, γνωστός και ως κορωνοϊός, παρουσιάζει μεγάλο ρίσκο. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία κανενός υπάλληλου ή συνεργάτη της Unity. Δεν θα έχουμε φυσική παρουσία στην διοργάνωση, όμως θα παρουσιάσουμε το περιεχόμενο που έχουμε ετοιμάσει Online. Θα ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.”

Την στάση της Unity κρατάει και η Microsoft, αφού δεν άργησε να ανακοινώσει και η ίδια την απουσία της από την διοργάνωση. Σε νέο blog post, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί λόγω ανησυχιών δημόσιας υγείας.

Στην ανακοίνωση γράφει: “Μετά από στενή παρακολούθηση και καθοδήγηση από τις παγκόσμιες αρχές, πήραμε την δύσκολη απόφαση να αποχωρίσουμε από την GDC 2020 που θα γίνει στο San Fransisco. Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, συνεργατών και των στελεχών μας παγκοσμίας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.”

Παρομοίως με την Unity η εταιρεία θα κάνει stream την παρουσίαση της για την GDC και ότι άλλο είχε στο πρόγραμμα εκτός όσων είχαν ως προϋπόθεση την φυσική της παρουσία.

Στην λίστα των απουσιών προστίθεται επίσης και η Epic Games. Για τους ίδιους λόγους, η εταιρεία ανάπτυξης του Fortnite ανακοίνωσε ότι θα απουσιάζει από την διοργάνωση. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του Twitter και γράφει: “Εμείς εδώ στην Epic είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την συμμετοχή μας στην GDC 2020. Δυστυχώς, η ασταθής κατάσταση της δημόσιας υγείας και η ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού μας οδήγησε στο να πάρουμε την δύσκολη απόφαση και να αποχωρήσουμε από την διοργάνωση.”

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την βιομηχανία του gaming μέχρι σήμερα και από ότι φαίνεται συνεχίζει να αδρανοποιεί τις εταιρείες, οι οποίες ακυρώνουν την παρουσία τους σε μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις καθημερινά η μία μετά την άλλη. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την κατάσταση την οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εξάπλωση του κορωνοϊού από το site Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

gdc coronavirus ohe

Παρά τις όσες αναποδιές η GDC 2020 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κατάσταση εξάπλωσης του κορωνοϊού από το site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

[UPDATE 2: 11/3/2020 - Μετά την αναβολή του event μέρος της διοργάνωσης θα γίνει streaming ψηφιακά. ] Μετά την αναβολή του Game Developer’s Conference που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι διοργανωτές του event ανακοίνωσαν ότι δυο σημαντικά μέρη της διοργάνωσης θα διεξαχθούν κανονικά όπως είχαν προγραμματιστεί εξαρχής, με την μόνη διαφορά ότι αυτό θα γίνει online στο Twitch.
Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας 16-20 Μαρτίου το κανάλι της GDC στο Twitch θα αναμεταδόσει μια σειρά από μεταγλωτισμένες ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο κανονικό event. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα έχουμε την ενημέρωση για τις νέες μεθόδους τεχνολογίας και ανάπτυξης των πρόσφατων και κλασσικών παιχνιδιών.
Είναι φυσικό ότι δεν θα μπορεί να αναμεταδοθεί στο Twitch όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες του κανονικού event. Το επίσημο πρόγραμμα για τις ομιλίες του Twitch.
Ένα σημαντικό κλειδί του event της GDC ήταν η παρουσίαση των IGF και Choice Awards, που γιορτάζουν ξεχωριστά τα games από το προηγούμενα χρόνια. Η τελετή της απονομής εκρεμμούσε μετά την αναβολή της GDC, αλλά τώρα θα διεξαχθεί κανονικά όπως είχε εξαρχής προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου.

[UPDATE 2: 11/3/2020 - Η διοργάνωση προγραμματίστηκε για το καλοκαίρι] Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλές από τις διοργανώσεις σε αναβολή και μεταφορά της διεξαγωγής τους σε μελοντικό χρόνο.

Η GDC 2020 είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 16-20 Μαρτίου όμως τελικά πήρε αναβολή λόγω των όσων συμβαίνουν με την εξάπλωση της πανδημίας και πλέον έχει νέα ονομασία, GDC Summer αφού θα διεξαχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής είναι 4-6 Αυγούστου και θα χωριστεί μεταξύ των παρουσιάσεων και των συνεντεύξεων ενώ θα διεξαχθεί στο Moscone Center in San Francisco. Οι εγγραφές δεν έχουν ανοίξει ακόμη όμως σύμφωνα με την early-bird τιμολόγηση που υπάρχει το Conference Pass κοστίζει 300 ευρώ ενώ η επίσκεψη στον ειδικό όροφο παρουσιάσεων κοστίζει 100 ευρώ. Οι συγκεκριμένες τιμές θα λήξουν στις 10 Ιουλίου.

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν αναγκαία όμως επηρέασε αναπόφευκτα το περιεχόμενο και τις εταιρείες που είχαν προγραμματισμένη παρουσία. Το Steam Spring Game Festival σας προσφέρει 50 demos από εταιρείες που θα βρισκόντουσαν στη διοργάνωση πριν ανακοινωθεί η αναβολή της.

Τα βραβεία της διοργανώσεις απονεμήθηκαν επίσης προ ημερών μέσω livestream αναδεικνύοντας ως μεγάλο νικητή το Untitled Goose Game το οποίο κέρδισε το βραβείο Game of the Year.

 

Διαβάστε περισσότερα για την επηρροή του κορωνοϊού στην gaming βιομηχανία διοργάνωση και συζητήστε για την GDC 2020 στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification