Ειδήσεις Strategy Afghanistan ’11: Strategy με Αμερικανούς και Ταλιμπάν λογοκρίθηκε στο iOS

Afghanistan ’11: Strategy με Αμερικανούς και Ταλιμπάν λογοκρίθηκε στο iOS

Tuesday, 11 Dec 2018  | in Strategy | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/01/67/24/afghanistan-11-20-1544557408.jpg
 

Afghanistan ’11: Strategy με Αμερικανούς και Ταλιμπάν λογοκρίθηκε στο iOS

Αφαιρέθηκε από το App Store.

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει κρατήσει 17 χρόνια και το θέμα των Ταλιμπάν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Αμερική, με αποκορύφωμα την πτώση των δίδυμων πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2011.

Το mobile Strategy Afghanistan '11 που είχε μάχες Αμερικανών στρατιωτών με Ταλιμπάν είχε αναρτηθεί στο App Store, ωστόσο η Google το κατέβασε. Έστειλε email στην εταιρεία ανάπτυξης Slitherine λέγοντας ότι το παιχνίδι θίγει συγκεκριμένες κυβερνήσεις και τις παρουσιάζει ως εχθρούς, ενώ το αφαίρεσε την ίδια ημέρα. Το παιχνίδι πωλούνταν σε συσκευές iOS εδώ και ένα χρόνο.

Ωστόσο, η Slitherine αρνείται ότι παρουσίασε έναν εχθρό σύμφωνα με την προέλευσή του και ότι τα games της αφορούν ιστορικά γεγονότα. Με την λογική της Apple θα έπρεπε η Valve να αφαιρέσει από το Steam εκατοντάδες Shooters και Strategy που απεικονίζουν πολέμους μεταξύ χωρών. Βέβαια στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα πρέπει να καταστρέψετε τους "εχθρούς" (που είναι οι Αμερικανοί) αλλά να υποστηρίξετε με στρατηγικό τρόπο τους Αφγανούς πολίτες και να αρνηθείτε να συνεργαστείτε με Ταλιμπάν. Στόχος σας θα είναι να χτίσετε resources νερού και να απενεργοποιήσετε νάρκες, αλλά και άλλα τέτοια objectives που απαρτίζουν το campaign>

Αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2015 η Apple απέκλεισε και την σειρά παιχνιδιών Civil War που περιείχε την ιστορία του εμφυλίου πολέμου της Αμερικής. Αντίστοιχα, τέτοια games υπάρχουν στο PC με αποκορύφωμα το Ultimate General: Gettysburg, του δικού μας Νίκου Θωμάδη. Για να μην αναφέρουμε τα Civilization και Total War όπου επιλέγετε συγκεκριμένους λαούς. Βέβαια στην περίπτωση της Apple όπως σπέρνεις θερίζεις.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification