Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Pokemon Go: Μήνυση παικτών στην Niantic

Pokemon Go: Μήνυση παικτών στην Niantic

Wednesday, 04 Apr 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/aa/9b/da/Pokemon-go-minisi-fest-67-1501251511.jpg
 

Pokemon Go: Μήνυση παικτών στην Niantic

Θα αποζημιωθούν με 1,58 εκατομμύρια δολάρια. [UPDATE] 

[Αρχική δημοσίευση: 28/7/17] Αρκετοί χρήστες του Pokemon Go κατέθεσαν μήνυση κατά της Niantic, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Pokemon Go Fest.

Στις 22 Ιουλίου η Niantic διοργάνωσε ένα μεγάλο event για το Pokemon GO στο Σικάγο, παρόλα αυτά δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού υπήρξαν προβλήματα συνδεσιμότητας με το δημοφιλές location-based RPG. Μάλιστα, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο σχετικό άρθρο, το κοινό αποδοκίμασε τους εκπροσώπους της Niantic, ενώ η κατάσταση ξέφυγε όταν ένας παρευρισκόμενος πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι στην παρουσιάστρια του event.

Όπως αναφέρει το Polygon και σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου Thomas Zimmerman, o Jonathan Norton και περίπου 30 ακόμα χρήστες κατέθεσαν μήνυση κατά της Niantic. Ο Zimmerman δήλωσε ότι οι μηνυτές ζητούν να τους επιστραφούν τα έξοδα που έκαναν για να παραβρεθούν στο event του Σικάγο. Μάλιστα, ένας από αυτούς φέρεται να έχει ταξιδέψει από την Ιαπωνία. Η αιτιολογία της μήνυσης αφορά τα προβλήματα που υπήρξαν στους servers της Niantic και την συνδεσιμότητα σε αυτούς, καθώς και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ζήσουν την εμπειρία που υποσχόταν η εταιρεία ανάπτυξης. Αναφέρεται επίσης ότι λόγω των παραπάνω, οι παρευρισκόμενοι δεν κατάφεραν να πιάσουν το θρυλικό Pokemon Lugia, η απόκτηση του οποίου ήταν και ο κυριότερος λόγος να παραβρεθούν οι παίκτες του Pokemon Go στο συγκεκριμένο event.

Θυμίζουμε ότι η Niantic επέστρεψε το αντίτιμο των εισιτηρίων σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ τους έδωσε in-game χρήματα αξίας 100 δολαρίων. Το προηγούμενο ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι τελικά όλοι όσοι βρέθηκαν στο event, έλαβαν τον Lugia χωρίς μάχη.

[UPDATE: 30/7/17 - H Niantic καθυστερεί ευρωπαϊκά events] Εν μέσω των νέων αυτών εξελίξεων η Niantic αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει κάποια από τα Safari Zone events που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει στην Ευρώπη μέσα στον Αύγουστο. Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν σε Δανία και Τσεχία στις 5 Αυγούστου και αυτές σε Σουηδία και Ολλανδία στις 12 Αυγούστου θα μεταφερθούν μέσα στο φθινόπωρο χωρίς να γνωρίζουμε κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με τη Niantic, αυτό γίνεται για την παροχή καλύτερων υπηρεσίων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους συμμετέχοντες, ενώ για να επανορθώσει, η εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα εύρεσης μερικών σπάνιων Pokemon που δε βρίσκονται στην Ευρώπη σε όσους επηρεαστούν από τις αλλαγές. Τα ιαπωνικά events στις 14 Αυγούστου και αυτά σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία στις 16 θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

[UPDATE: 4/4/18 - Αποζημίωση 1.580.000 δολαρίων] Στις 25 Μαϊου 2018, οι παίκτες Pokemon Go που παρακολούθησαν την εκδήλωση της Niantic στο Grant Park του Σικάγο, θα λάβουν ειδοποίηση στο κινητό τους, η οποία θα τους αποζημιώσει για τον χρόνο τους.

Καθένας από τους 18.771 επισκέπτες του event θα μπορέσει να μπει σε ένα site, να καταχωρήσει την απόδειξη της εκδήλωσης και να λάβει αποζημίωση για τα έξοδα ταξιδιού που έκανε. Όλα αυτά καθώς η αγωγή ενάντια στην Niantic κρίθηκε επιτυχημένη.

Η αποζημίωση θα προχωρήσει μέσω της εφαρμογής Pokemon Go, αρκεί οι χρήστες να έχουν τα push notifications ενεργοποιημένα. Έτσι, θα λάβουν το μήνυμα της δικαστικής απόφασης που θα τους παραπέμπει στο site για να αποζημιωθούν. Η Niantic θα πληρώσει 1.580.000 δολάρια, δηλαδή μέσο όρο 84 δολάρια ανά παίκτη. Σύμφωνα με τους νόμους της Αμερικής, η αγωγή περιείχε μέσα τον όρο "Απογοήτευση σε σχέση με όσα περίμενε ο κόσμος από την εκδήλωση για την οποία αγόρασε εισιτήριο".

Η Niantic έχει ήδη αποζημιώσει τα έξοδα εισιτηρίων, ενώ πρόσφερε επιπλέον 100 δολάρια αγορών στο in-game νόμισμα του παιχνιδιού.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στο Pokemon Go Fest και το review του Pokemon Go. Συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic. Δείτε επίσης την μήνυση της Candy Lab AR προς την πόλη του Μιλγουόκι λόγω του Pokemon Go.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 dimas.fk19 (Level 11) 28/07/2017 17:48
Λογικό είναι φέρνει πολλά προβλήματα αυτό το παιχνίδι
#2 ashbringer (Level 25) 29/07/2017 11:28
Εφόσον ο πελάτης έχει πληρώσει για πράγματα που έχεις ήδη υποσχεθεί και εσύ δεν τα προσφέρεις τότε πρέπει να πληρώσεις.
Notification