Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Nintendo περιορίζει τα livestreams στα games της

Η Nintendo περιορίζει τα livestreams στα games της

Sunday, 01 Oct 2017  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (4 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ac/e5/71/nintendo-youtube-money-45-1506857930.jpg
 

Η Nintendo περιορίζει τα livestreams στα games της

Στο ίδιο της το YouTubers program.

Η πολιτική της Nintendo στο YouTube είναι ως γνωστόν η πιο αυστηρή για τα games της, σαν να μην επιθυμεί να διαφημιστούν σε βίντεο ώστε να φέρουν πωλήσεις.

Μετά το YouTube Creators Program όπου παίρνει χρήματα από YouTubers (το μικρό ποσοστό που τους αφήνει η Google απ' τις διαφημίσεις) από τα βίντεο που ανεβάζουν, πλέον η Nintendo περιορίζει τα livestreams, στο ίδιο της το πρόγραμμα. Η Ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όσοι είναι γραμμένοι στο πρόγραμμά της δεν μπορούν να κάνουν livestream στα games της! Τους συμβουλεύει μάλιστα να το κάνουν από κάποιο άλλο YouTube account που δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα της εταιρείας. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα "χτυπήσει" το content ID στο βίντεο με τα παραμικρά γραφικά ή ήχο και η Nintendo θα κάνει αξίωση του monetization, κερδίζοντας όσα έσοδα έχετε βγάλει από αυτό.

Εναλλακτικά μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο Nintendo Creators Program και να εγγράψετε στην πλατφόρμα αυτή μόνο τα Nintendo βίντεο που έχετε τραβήξει. Μιλάμε δηλαδή για ολόκληρες διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι YouTubers δεν μπορούν να κάνουν Livestream με Nintendo games, ακόμα κι αν αφαιρέσουν το monetization. Η Nintendo απλά δεν το επιθυμεί. Μπορούν μόνο να τραβήξουν offline βίντεο, αρκεί να συνοδεύονται από περιγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Youtube πληρώνει περίπου 150 ευρώ για 440.000 views (ανάλογα με το αν ο κόσμος κάνει κλικ στις διαφημίσεις), άρα σε αντίστοιχία 1,5 ευρώ για 4.400 views. Από τέτοια ποσά η Nintendo παίρνει το 30% στο YouTube Creators Program, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο. Όλες οι υπόλοιπες εταιρείες δεν έχουν αντίστοιχο πρόγραμμα και δεν κάνουν flag gameplay videos. Έχουμε να δεχτούμε flag από εταιρεία κάτι χρόνια τώρα, όταν πρωτοξεκίνησε το Content ID του YouTube που αργότερα ρυθμίστηκε όπως έπρεπε.

Μάθετε για το Nintendo YouTube Creators Program. Δείτε και τους YouTubers που αντιτίθενται στην πολιτική της Nintendo στο YouTube.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Astro (Level 10) 01/10/2017 15:54
Καλά η νιντεντο όσο πάει και το χάνει.
#2 Kalliniki (Level 18) 01/10/2017 18:21
Δεν με εκπλήσσει μιας και η Nintendo έχει δείξει ότι έχει απαρχαιωμένες αντιλήψεις.
#3 TheBug (Level 4) 01/10/2017 23:44
Μα γιατί το κάνουν αυτό?!
Δεν θα μάθουνε ποτέ από τα λάθη τους...
#4 ashbringer (Level 25) 02/10/2017 18:55
Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τις κινήσεις της εως τώρα.
Notification