Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις IGDA: "Τα games δεν θα γίνουν άλλοθι για την βία στην Αμερική"

IGDA: "Τα games δεν θα γίνουν άλλοθι για την βία στην Αμερική"

Wednesday, 07 Mar 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (5 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/33/4f/d2/igda-76-1520457436.jpg
 

IGDA: "Τα games δεν θα γίνουν άλλοθι για την βία στην Αμερική"

Απάντηση καταπέλτης στον Donald Trump.

Η International Game Developers Association δήλωσε στο Twitter "Δεν θα γίνουμε άλλοθι για την πραγματική βία στον κόσμο", δίνοντας σαφείς σπόντες προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Οι συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας των video games με τον Trump θα συνεχιστούν και αύριο, στα πλαίσια της βίας των μαθητών σε σχολεία της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι θα εκπροσωπήσουν την gaming βιομηχανία. Η ESA θα είναι σίγουρα μία ομοσπονδία που θα συναντήσει τον πρόεδρο της Αμερικής. Το International Game Developers Association δεν θα λάβει μέρος στη συζήτηση.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας "Το στερεότυπο των gamers που είναι δήθεν επηρεασμένοι έφηβοι gamers δεν ισχύει. Το 41% των 150.000.000 gamers είναι γυναίκες και τα games παίζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό από γυναίκες άνω των 35 σε σχέση με τα αγόρια κάτω των 18 ετών. Οι gamers προέρχονται από όλες τις κατηγορίες, τα φύλα και τις ηλικίες. Είμαστε δάσκαλοι και μαθητές, γονείς και παιδιά. Το να χρησιμοποιείτε τα games ή άλλα πολυμέσα ως άλλοθι αρνούμενοι να σκεφτείτε την λογική που λέει ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί χρήσης όπλων στους Αμερικανούς, δεν θα εξαπατήσει κανέναν".

Διαβάστε ακόμη για τα meetings του Trump με εκπροσώπους της gaming βιομηχανίας, σχετικά με το κατά πόσο η βία πηγάζει από τα games. Συζητήστε περισσότερα για το θέμα στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 efane (Level 23) 08/03/2018 07:47
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει αυτό που ισχυρίζεται ο Trump-ουκος. Επίσης ας τον ενημερώσει κάποιος για το πόσο κερδοφόρα βιομηχανία είναι για της ΗΠΑ.
#2 +2 Nocturnius (Level 8) 08/03/2018 11:42
Τα αμερικανακια θα πρεπει να καταλαβουν οτι η βια,δεν πηγαζει απο τα video games...αλλου ειναι το θεμα.
#3 +2 TheReaper (Level 21) 08/03/2018 13:46
Εγώ προτείνω να βάλουν την ΕΑ να συμμετέχει στη συζήτηση. Εκεί που μιλάει, θα της κάνουν μια ερώτηση και θα πει ότι πρέπει να πληρώσουν για να ακούσουν την απάντηση...
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 08/03/2018 14:31
Quoting TheReaper:
Εγώ προτείνω να βάλουν την ΕΑ να συμμετέχει στη συζήτηση. Εκεί που μιλάει, θα της κάνουν μια ερώτηση και θα πει ότι πρέπει να πληρώσουν για να ακούσουν την απάντηση...


ΘΕΟΣ!

Πολύ καλά τα είπαν στην IGDA. Ας ελπίζουμε η Αμερικανική Κυβέρνηση να σοβαρευτεί αλλιώς θα συνεχίζουν να θρηνούν νεκρούς.
#5 Krinidon (Level 6) 08/03/2018 18:47
O Trump δεν έχει παντελώς άδικο σε αυτό που λέει ειδικά όταν μιλάμε για την αμερικανική νεολαία που είναι λίγο βαρεμένη και γαλουχημένη διαφορετικά από την δική μας όπου κάθε τρεις και λίγο, ένας πιτσιρικάς τσιμπάει ένα όπλο και καθαρίζει όποιον βρεί στο σχολείο του. Πιστεύω ότι, θα πρέπει να τηρούνται πιο αυστηρά οι ηλικιακοί περιορισμοί στα παιχνίδια (βλέπε βάζω στον 8 χρονο γιό μου να παίζει Doom, Outlast και COD, αδιαφορώντας για τον ψυχισμό του). Και εγώ gamer είμαι και μάλιστα ετών 40, δεν αγνοώ όμως την επιθετικότητα που έβγαζα στην συμπεριφορά μου νεότερος όπως επίσης, ότι πολλούς η καθημερινή πολύωρη ενασχόληση χωρίς κανένα μέτρο, τους έχει "πειράξει" τον εγκέφαλο. Η απάντηση της IGDA δεν μου λέει τίποτα, η gaming industry είναι μια πολύ ισχυρή βιομηχανία και η απάντηση της δεν είναι επιστημονική, μου θυμίζει δε ανάλογες απαντήσεις βιομηχανιών τσιγάρων όπου παρουσιαζόντουσ αν όλα ρόδινα και κόσμος πεθαίνει από καρκίνους.
Notification