Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Πρόστιμο 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πρόστιμο 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Thursday, 19 Jul 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας  
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e8/d0/bf/google-fine-434-billion-euro-antitrust-eu-40-1531998565.jpg
 

Πρόστιμο 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Για μονοπωλιακές τακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε νέο πρόστιμο-μαμούθ ύψους 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google.

Για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην διεθνή αγορά και για τις μονοπωλιακές τακτικές που ακολουθεί η Google (σύμφωνα με την εικονιζόμενη επίτροπο Margrethe Vestager), η Eυρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 4.34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τελευταία. Αυτή την φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο στόχαστρο την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό και για παράνομες ενέργειες που αφορούν το λειτουργικό Android.

Συγκεκριμένα, η Google φέρεται να απαίτησε από εταιρείες κατασκευής smartphones να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Google Search και Chrome Browser εάν αυτές θέλουν να έχουν άδεια χρήσης του Play Store στις συσκευές τους, ενώ πλήρωσε φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών ώστε να εγκαταστήσουν αποκλειστικά το Google Search στα κινητά τους. Ταυτόχρονα, το υπόμνημα αναφέρει ότι η Google απέτρεψε κατασκευαστές να πουλήσουν τα smartphones τους εάν αυτά διαθέτουν μη εγκεκριμένες εκδόσεις του λειτουργικού Android.

Μέσω όλων των παραπάνω, η Google κατηγορείται για αθέμιτο ανταγωνισμό, την στιγμή που διαθέτει το 90% της παγκόσμιας αγοράς, στοιχείο που κάνει δύσκολη την είσοδο νέων εταιρειών στο χώρο. Η Google έχει στη διάθεσή της 90 ημέρες για να σταματήσει την παράνομη συμπεριφορά της. Ειδάλλως, η μητρική της εταιρεία, η Alphabet, θα μπορούσε να δεχθεί πρόστιμο ύψους 5% του ημερήσιου κύκλου εργασιών για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέροντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η δωρεάν διάθεση του Android. Μάλιστα, δήλωσε ότι οι πρακτικές της Google έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες συσκευές και υπηρεσίες, ενώ επισήμανε επίσης ότι: “Η επένδυση της Google στο λειτουργικό Android έχει νόημα επειδή μπορούμε να προσφέρουμε στους κατασκευαστές smartphones την δυνατότητα προεγκατάστασης δημοφιλών μας εφαρμογών οι οποίες δημιουργούν για εμάς έσοδα από διαφημίσεις και διασφαλίζουν ότι η συσκευή θα λειτουργεί αμέσως μόλις βγει από το κουτί της”. Ανέφερε επίσης ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν την ελευθερία να μην συμπεριλαμβάνουν τις εφαρμογές της Google στις συσκευές τους.

Διαβάστε για την φήμη κυκλοφορίας μιας gaming κονσόλας από την Google. Συζητήστε εκτενώς για την Google στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification