Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Video game με βία κατά μειονοτήτων της Βραζιλίας εμφανίστηκε στο Steam

Video game με βία κατά μειονοτήτων της Βραζιλίας εμφανίστηκε στο Steam

Thursday, 11 Oct 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/72/8c/e3/bolsomito-2018-under-investigation-44-1539276608.jpg
 

Video game με βία κατά μειονοτήτων της Βραζιλίας εμφανίστηκε στο Steam

Η κυβέρνηση της χώρας ερευνά την Valve και τους developers.

Στις 6 Οκτωβρίου εμφανίστηκε στο Steam ένα indie Beat 'em up με την ονομασία "Bolsomito 2k18".

Με βάση τα σχόλια στις κριτικές, γίνεται κατανοητό ότι το παιχνίδι προωθεί την βία κατά των μαύρων, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+ και των αριστερών. Σύμφωνα με την περιγραφή του, είναι εμπνευσμένο "από το τωρινό πολιτικό κλίμα της Βραζιλίας" και το όνομα "Bolsomito" πηγάζει από τον δεξιό πολιτικό Bolsonaro ο οποίος ευελπιστεί να κερδίσει τις εκλογές της χώρας και έχει κατηγορηθεί πολλάκις για μισογυνιστικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια στις ομιλίες του. Στο Bolsomito 2k18, πρωταγωνιστής είναι ο Bolsonaro ως πλέον πρόεδρος της Βραζιλίας.

Δεδομένων των συνθηκών, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ξεκίνησε έρευνα για την εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού (BS Studios), καθώς και για το Steam και την Valve, καθώς λειτουργούν ως διανομείς του. Σύμφωνα με το έγγραφο, αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η κυκλοφορία του Bolsomito 2k18 δύο ημέρες πριν τις εκλογές και το ότι σύμφωνα με το Υπουργείο, το παιχνίδι "ξεκάθαρα προσπαθεί να βλάψει την κυβέρνηση, να γελοιοποιήσει τις εκλογές του 2018 και να προξενήσει ηθικές βλάβες στα σοσιαλιστικά, φεμινιστικά και ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα". Το έγγραφο επίσης αναφέρει ότι "σε μια περίοδο έντασης και πόλωσης με τις εκλογές να είναι σε εξέλιξη, ένας developer ανέπτυξε ένα video game το οποίο προκαλεί αντιπαραθέσεις. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του υποψήφιου προ΄ςδρου Jair Bolsonaro και κερδίζουν πόντους σκοτώνοντας ομοφυλόφιλους, φεμινηστές και αριστεριστές."

Το Υπουργείο αναφέρει ότι θα ζητήσει από την Valve την διαγραφή του Bolsomito 2k18 από το Steam και ότι θα εντοπίσει τους υπεύθυνους της BS Studios.

Διαβάστε επίσης για την πρόσφατη αφαίρεση 179 games με σεξιστικό περιεχόμενο ή πολιτικό trolling από το Steam και συζητήστε για το Steam στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification