Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Τυφλή gamer καταφέρνει να παίξει το Pokémon Let’s Go

Τυφλή gamer καταφέρνει να παίξει το Pokémon Let’s Go

Thursday, 22 Nov 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος  
Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος

Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος  

Δε σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε...
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/14/be/94/legally-blind-gamer-plays-pokemon-lets-go-17-1542905655.jpg
 

Τυφλή gamer καταφέρνει να παίξει το Pokémon Let’s Go

Με τη δυνατότητα υποτίτλων στο Nintendo Switch.

Θα πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες να παίξει games. Για παράδειγμα η Activision άκουσε αρνητικά σχόλια επειδή το Spyro δεν έχει υπότιτλους. Στον αντίποδα, η Nintendo με το Pokémon: Let’s Go έδωσε την ευκαιρία σε μια τυφλή gamer τη δυνατότητα να παίξει το παιχνίδι.

Η Φινλανδή παίκτρια με το username ‘’GrumpyFinn’’ εξηγεί γιατί είναι ευγνώμων στη Nintendo που επιτέλους της έδωσε την ευκαιρία να παίξει το Pokemon: Let’s Go μετά από χρόνια, κάτι που δεν κατάφερνε σε φορητές κονσόλες καθότι γεννημένη με καταρράκτη ο οποίος στην πορεία της ζωής της χειροτέρεψε, είχε αδυναμία στο να διαβάσει το μικρό κείμενο στη φορητή κονσόλα. Σε απάντηση σχολίου σχετικά με το να χρησιμοποιήσει τον ήχο για να παίξει Pokémon, επισημαίνει: ‘’Το δοκίμασα ως παιδί αλλά ποτέ δε δούλεψε. Παλιότερα είχα δανειστεί ένα Gameboy και μια κασέτα Pokémon Blue για ένα σαββατοκύριακο. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να δω τίποτα και δοκίμασα να ακούσω αλλά κατέληξα εκνευρισμένη.

Η GrumpyFinn έχει διαγνωστεί με 90% αναπηρία σύμφωνα με την Φινλανδική κυβέρνηση και μόλις με 2% κανονική όραση. Ήθελε με τα σχόλια της να τραβήξει την προσοχή στο γεγονός πως υπάρχουν gamers με αναπηρία που θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν games όπως οι υπόλοιποι. Μπορώντας λοιπόν να παίξει το Pokémon: Let’s Go στην τηλεόραση της μέσω του Nintendo Switch, είναι ικανή να διαβάζει λέξεις πολύ καλύτερα για πρώτη φορά αν και χρειάζεται να κάθεται πολύ κοντά στην τηλεόραση. Παρόλα αυτά επιτέλους θεωρεί πως ανήκει στην gaming κοινότητα.

Η GrumpyFinn δήλωσε για το γεγονός αυτό: "’Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω και παίζω ένα παιχνίδι την στιγμή που το κάνουν όλοι, όπως το κάνουν όλοι. Είναι ευκολότερο να προσποιηθούμε πως οι gamers με ειδικές ανάγκες δεν υπάρχουν. Μέρος της δουλειάς μου είναι να δίνω διαλέξεις σχετικά με την προσβασιμότητα και ένα σημείο που θίγω είναι το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους game developers και τους gamers. Οι εταιρείες ανάπτυξης φτιάχνουν games για όλους αγνοώντας όμως άτομα σαν κι εμένα."’

Αν και το να μπορεί να παίξει η GrumpyFinn Pokémon: Let's Go είναι μία σημαντική επιτυχία, η ίδια αναφέρει πως δεν είναι τέλειο από άποψη προσβασιμότητας μα είναι αρκετό για εκείνη. Οι υπότιτλοι θα συνεχίσουν να είναι σημαντικό χαρακτηριστικό και χωρίς καμία αμφιβολία θα πρέπει να ενσωματωθούν σε όλα τα games με δυνατότητα αυξομείωσης μεγέθους. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για κωφούς ή ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η Microsoft είναι εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι φτιάχνοντας μάλιστα δική της Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση με ένα εννιάχρονο παιδί τον Owen ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Εσκομπάρ που περιορίζει την κίνηση του μα καταφέρνει να χρησιμοποιήσει το Xbox Adaptive Controller που του επιτρέπει να συνεχίσει έτσι το πάθος του για τα games.

Διαβάστε περισσότερα για το το Spyro Reignited Trilogyο Spyro Reignited Trilogy και συζητήστε για αυτό σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification