Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Πρώην στέλεχος της Blizzard καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

Πρώην στέλεχος της Blizzard καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

Wednesday, 09 Jan 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/06/dc/0b/ex-blizzard-employee-discriminated-against-63-1547056082.jpg
 

Πρώην στέλεχος της Blizzard καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

Λόγω της Μεξικανικής του καταγωγής.

O Jules Murillo-Cueller εργαζόταν στην Blizzard από το 2013, το 2016 έγινε μέλος της ομάδας eSports του Hearthstone και πρόσφατα σταμάτησε να εργάζεται για την εταιρεία.

Ο Cueller ανέβασε μια αρκετά μακροσκελή ανάρτηση στο TwitLonger, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν εργάζεται πια στην Blizzard, ενώ έχει ήδη προσφύγει στην επιτροπή ισότητας εργαζομένων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το post, όλα ξεκίνησαν όταν ανέλαβε πόστο στην ομάδα eSports του Hearthstone, όπου ισχυρίζεται ότι δεν τον καλούσαν σε σημαντικά meetings Που αφορούσαν την σύνθεση της ομάδας, ενώ η Gemma Barreda, διευθύντρια στρατηγικού σχεδιασμού της Blizzard τον αποκαλούσε κοροϊδευτικά σεξιστή, ή έκανε αστεία με την υποτιθέμενη προδιάθεση των ανδρών της εθνικότητάς του (Μεξικανός) προς τον σεξισμό, η οποία μάλιστα τον κατηγόρησε ως σεξιστή όταν εκείνος παραπονέθηκε για την συμπεριφορά της στους ανώτερούς του.

Στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι οι προαγωγές που έλαβαν η Barreda και ο προϊστάμενός του τον οδήγησαν σε κατάθλιψη και κρίσεις πανικού, λόγω του ότι ένιωθε ότι είχε γίνει "σάκος του μποξ" της ομάδας, ενώ συνέχιζε να μένει απ' έξω από τα σημαντικά meetings και δούλευε υπερωρίες, μέχρι που άρχισε να σκέφτεται και την αυτοκτονία. Ο Cueller αναφέρει πως και άλλοι εργαζόμενοι έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι ώστε αυτό να αλλάξει.

Η Blizzard δεν έχει σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης για τους οικονομικούς διευθυντές της Blizzard που έφυγαν από την εταιρεία και συζητήστε για την Activision-Blizzard στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification