Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Aκαδημαϊκοί ζητούν από τις εταιρείες να μοιραστούν τα στοιχεία των loot boxes

Aκαδημαϊκοί ζητούν από τις εταιρείες να μοιραστούν τα στοιχεία των loot boxes

Wednesday, 13 Mar 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9a/da/79/devs-need-to-share-loot-box-data-26-1552504883.jpeg
 

Aκαδημαϊκοί ζητούν από τις εταιρείες να μοιραστούν τα στοιχεία των loot boxes

Προκειμένου να διεξαχθούν με ακρίβεια οι έρευνες πάνω στον τον εθισμό στα video games.

Η συνεδρίαση της επιτροπής Διαδικτύου, Πολιτισμού, Τύπου και Αθλητισμού του Βρετανικού κοινοβουλίου στις 27 Φεβρουαρίου επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η εξάρτηση στα video games και τους παράγοντες που προκαλούν εξάρτηση σε αυτά, όπως τα loot boxes.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να διεξαχθούν έρευνες που να βγάζουν τα πορίσματά τους με βάση την διαμόρφωση των συνηθειών με το πέρασμα του χρόνου και όχι απλά μέσω σύγκρισης ποσοστών, μιας και έτσι δεν μπορεί να καταγραφεί η εξέλιξη του φαινομένου και δυσχαιρένεται η προσπάθεια των ερευνητών να εντοπίσουν τα ακριβή του αίτια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βοηθούσε πολύ τις έρευνες αν οι εταιρείες της βιομηχανίας του gaming μοιράζονταν τα δεδομένα και είχαν την διάθεση να συνεργαστούν, ώστε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έρευνες και να ξεκαθαριστούν τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τα loot boxes. Η Δρ. Daria Kuss του Nottingham Tent University είπε χαρακτηριστικά ότι "Ψάχνουμε στα σκοτεινά ανάβοντας κεριά, ενώ εκείνοι έχουν φακούς. Χρειαζόμαστε αντικειμενικά δεδομένα, με αριθμούς που να μας δίνουν μια ιδέα για το που ακριβώς βρίσκονται τα προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να τα λύσουμε στο μέλλον." 

Ο Δρ. David Zendle του York St. John University υποστήριξε ότι ο δισταγμός των εταιρειών να συνεργαστούν στις έρευνες οφείλεται στους διάφορους αναβρασμούς για την βία στα video games που έχουν ωθήσει τις εταιρείες σε μια αμυντική στάση. Στην συνέχεια, ο Δρ. Zendle προέτρεψε οποιονδήποτε από την βιομηχανία του gaming μπορεί να παρακολουθούσε την συνεδρίαση, να μην διστάσει να πλησιάσει τους ερευνητές και να τους μιλήσει, προκειμένου να ξεδιαλύνει το θέμα και να προστατευτούν και τα κέρδη των εταιρειών τους, αλλά και οι καταναλωτές. Ωστόσο, οι ερευνητές επέμειναν στο ότι οι έρευνες δεν πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τις εταιρείες και θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες.

Η επόμενη συνεδρίαση επικεντρώθηκε σε προσωπικές εμπειρίες που αφορούν την εξάρτηση στα video games και μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω:

Επίσης μπορείτε να καταχωρήσετε τα δικά σας στοιχεία, κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε επίσης για τον συσχετισμό των loot boxes με τον τζόγο και συζητήστε γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification