Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Epic Games: "Θέλουμε κι άλλα exclusives στο Games Store"

Epic Games: "Θέλουμε κι άλλα exclusives στο Games Store"

Friday, 28 Jun 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/5a/7a/bd/sweeney-68-1561731017.jpg
 

Epic Games: "Θέλουμε κι άλλα exclusives στο Games Store"

Για να καταπολεμηθεί το μονοπώλιο 70%-30%.

Μια από της μεγαλύτερες ιστορίες στην gaming βιομηχανία τον τελευταίο καιρό είναι το πως η Epic πάει κόντρα στο Steam. Η Epic έχει φέρει στο κατάστημά της παιχνίδια όπως το Borderlands 3, με τις κυκλοφορίες τους στο Steam να καθυστερούν κάποιους μήνες. Ο ιδρυτής της Epic, Tim Sweeney, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με την “πιεστική” αυτή στάση της Epic απέναντι στο Steam.

Σε ένα Twitter thread, ο Sweeney μίλησε για το πως η Epic θεωρεί το “κυνήγι” των exclusives τον μόνο τρόπο για να αλλάξει το τρέχων τρόπο κατανομής των κερδών, δηλαδή το 70/30 μεταξύ εκδοτών και καταστημάτων. Το μοντέλο 70/30 θεωρείται στάνταρ στην βιομηχανία, με το 70% να πηγαίνει στην εταιρία ανάπτυξης/εκδότρια εταιρία και το 30% στο κατάστημα που διατίθεται. Ωστόσο το κατάστημα της Epic, το Epic Store, κρατάει μόνο το 12% δίνοντας το υπόλοιπο 88% πίσω στην εταιρία ανάπτυξης.

Όπως καταλαβαίνετε, θεωρητικά είναι πιο ελκυστικό για την εταιρία ανάπτυξης, και εκτός αυτού η Epic πληρώνει κάποιες εταιρίες ανάπτυξης για να κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια τους στο κατάστημά της ως timed-exclusives. “Πιστεύουμε ότι τα exclusives είναι η μόνη στρατηγική που θα αλλάξει την κατανομή 70/30 σε βαθμό αρκετά μεγάλο, ώστε να επηρεάσει μόνιμα την gaming βιομηχανία”, δήλωσε ο Sweeney. Παρόλο που το κυνήγι των exclusives κάνει την Epic λιγότερο δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του Steam, η στρατηγική αυτή όντως δουλεύει, όπως αναφέρει ο Sweeney.

Ο Sweeney ανέφερε πως το 30% “store tax” μπορεί μερικές φορές να αναιρέσει κάθε κέρδος που θα είχε η εταιρία ανάπτυξης, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την εταιρία. Όπως ανέφερε ο Sweeney, αν το Epic Games Store γίνει αρκετά δημοφιλής, ή με κάποιο τρόπο προκαλέσει αλλαγές στο Steam σχετικά με την κατανομή των κερδών, το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο κύμα επενδύσεων στο game development.

Διαβάστε ακόμη για τις αποκλειστικότητες του Epic Games Store.

Συζητήστε για το Epic Games Store στο παρακάτω forum topic. Γράψτε το ID σας στο Epic Games Store και ελάτε να ανταλλάξουμε IDs κάνοντας κλικ εδώ.

 

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification