Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Publisher πλήρωσε YouTuber για να ανοίξει ψεύτικα loot boxes

Publisher πλήρωσε YouTuber για να ανοίξει ψεύτικα loot boxes

Friday, 09 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/19/d3/85/loot-box-2-81-1565361197.jpg
 

Publisher πλήρωσε YouTuber για να ανοίξει ψεύτικα loot boxes

Η αποκάλυψη έγινε στην Επιτροπή Εμπορίου Αμερικής.

Αυτές τις ώρες διεξάγεται συνέδριο στην Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής (FTC) σχετικά με τα loot boxes, όπου αποκαλύφθηκε μία απάτη από publisher εις βάρος των gamers.

Συγκεκριμένα, όταν η Brittany Frassetto, της Επιτροπής Εμπορίου της Αμερικής, ρώτησε τον Omeed Dariani, διευθύνων σύμβολο της Online Performers Group (OPG), σχετικά με το αν οι εταιρείες πληρώνουν τους YouTubers για να ανοίγουν loot boxes, ο Dariani απάντησε: "Οι εταιρείες πληρώνουν για κάτι τέτοιο. Δεν είναι σύνηθες το να πει μια εταιρεία σε έναν δημιουργό "Άνοιξε μερικά loot boxes" αλλά το έχουμε ξαναδεί. Μάλιστα έχω βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με publisher να λέει σε influencer "Για τις ανάγκες προώθησης μπορούμε να σου αυξήσουμε τις πιθανότητες όταν ανοίγεις loot boxes".

Η Επιτροπή Εμπορίου δεν απαιτεί μέχρι στιγμής οι publishers να προβάλουν δημόσια τις πιθανότητες όποτε οι χρήστες ανοίγουν τα loot boxes. Ωστόσο, η EA Sports έδωσε δημόσια τις πιθανότητες ανοίγματος των loot boxes (packs) του Fifa, ενώ οι Sony, Microsoft και Nintendo συννενοήθηκαν από κοινού όλες οι εταιρείες να στέλνουν τα αναλυτικά ποσοστά πιθανοτήτων των αντικειμένων στα loot boxes, το αργότερο μέχρι το 2020.

Ο Dariani συνέχισε την δήλωσή του λέγοντας: "Οι YouTubers ανοίγουν συχνά loot boxes γιατί αρέσει στο κοινό τους. Είναι συναρπαστικό, έτσι; Δεν ξέρεις τι αντικείμενο θα σου τύχει. Δεν ξέρεις αν θα τους κάτσει κάποιο σπάνιο αντικείμενο. Ειδικά όταν δεν έχεις χιλιάδες δολάρια για να ανοίξεις τα δικά σου loot boxes, μπορείς έστω να δεις κάποιον να ανοίγει live και κατά κάποιο τρόπο να σε αντιπροσωπεύει". Επίσης, ο Dariani δηλώνει έκπληκτος που μεγάλες πλατφόρμες όπως το Twitch, δεν προβάλουν προειδοποίηση όταν το περιεχόμενο ενός βίντεο είναι χορηγούμενο, όπως για παράδειγμα στο άνοιγμα των loot boxes.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ακόμη ο YouTuber Angry Joe και ο παίκτης του Major League Baseball, Trevor May, ο οποίος είναι επίσης YouTuber.

Δείτε ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα loot boxes, ποιες πρόκειται να τα απαγορεύσουν και ποιες θεωρούν ότι δεν είναι τζόγος.

Συζητήστε περισσότερα για το θέμα στο forum topic για τις μικροσυναλλαγές.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification