Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το 4K update του Minecraft ακυρώθηκε

Το 4K update του Minecraft ακυρώθηκε

Monday, 19 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/87/1a/f2/minecraft-4k-update-cancelled-61-1566063224.jpg
 

Το 4K update του Minecraft ακυρώθηκε

Ωστόσο θα υπάρξει ray tracing. [UPDATE]

 

[Αρχική δημοσίευση: 17/8/19] Η εταιρεία ανάπτυξης Mojang ανακοίνωσε την ακύρωση του Super Duper Graphics Pack "λόγω τεχνικών δυσκολιών". Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είχε ανακοινωθεί στην E3 2017 και η ακύρωσή του έρχεται...δύο χρόνια μετά.

Το συγκεκριμένο πακέτο γραφικών είχε αρκετές τεχνικές απαιτήσεις και θα υπήρχε πρόβλημα στην απόδοση του παιχνιδιού. Άλλωστε, θυμίζουμε ότι το Minecraft είναι στημένο σε voxels, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γενικά οι ιθύνονες της Mojang δεν ήταν ευχαριστημένοι με την πρόοδο του update σε όλα τα format. Αν υλοποιούνταν θα μπορούσε να τρέξει σε Xbox One X ακόμα και σε 4K ανάλυση. Οι developers χρειαζόταν να ξαναγράψουν τον κώδικα των γραφικών ξανά, χρησιμοποιώντας την Bedrock Engine (που αξιοποιεί το Minecraft).

Η Mojang αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης με την Render Dragon graphics engine και θα ανακοινώσει σύντομα τα νεότερα.

[UPDATE: 19/8/19 - Υποστήριξη ray-tracing] Μπορεί να μην δούμε το πολυπόθητο 4K update στο Minecraft, ωστόσο στα πλαίσια της Gamescom 2019 ανακοινώθηκε υποστήριξη ray-tracing για τους κατόχους PC και Windows 10.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Το ray tracing update αφορά τους φωτισμούς, τις σκιές και τις αντανακλάσεις. Θα γίνει διαθέσιμο τους προσεχείς μήνες.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification